Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tror Twitter blir kjøpt opp av konkurrentene

Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen tror ikke selskapet overlever alene hvis den negative trenden fortsetter.

SLITER: Twitter-sjef Jack Dorsey har så langt ikke klart å snu selskapets økonomiske kurve. I går varslet han at flere toppsjefer forlater selskapet. FOTO: NTB Scanpix
SLITER: Twitter-sjef Jack Dorsey har så langt ikke klart å snu selskapets økonomiske kurve. I går varslet han at flere toppsjefer forlater selskapet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kveld meldte Twitter-sjef Jack Dorsey at fire av selskapets toppsjefer slutter i jobben, blant dem produktsjef Kevin Weil og mediesjef Katie Jacobs Stanton.

I en pressmelding skriver Dorsey at de fire toppsjefene forlot selskapet på eget initiativ.

- Alle fire vil få litt velfortjent fritid. Jeg er takknemlig for alt de har bidratt med til Twitter og til vår plass i verden, skriver Dorsey.

Dorsey, som var med på å starte mikrobloggtjenesten, fikk jobben med å snu skuta i fjor og har varslet en omfattende nedbemanningsrunde.

Sliter økonomisk Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen tror Jack Dorseys krevende lederstil og dårlige fremtidsutsikter har ført til toppsjef-flukten.

GIGANTOPPKJØP: Hans-Petter Nygård-Hansen tror Twitter havner hos Facebook eller Google. Foto: Privat
GIGANTOPPKJØP: Hans-Petter Nygård-Hansen tror Twitter havner hos Facebook eller Google. Foto: Privat Vis mer

- Han er en kontroversiell type og har tidligere blitt skviset ut av ledelsen. De hadde nok håpet på en slags Steve Jobs-effekt ved å ansette han igjen, men han har ikke hatt den effekten de håpet på, sier Nygård-Hansen

Mikrobloggtjenesten opplevde stor vekst og etablerte seg tidlig som et av de ledende sosiale mediumene etter oppstarten for ti år siden.

Selv om de har over 300 millioner aktive brukere på verdensbasis, sliter de med å få nye brukere til å være aktive på tjenesten. Aksjekursen har også sunket kraftig siden Twitter ble børsnotert i 2012.

- Overlever ikke alene Ida Jackson, rådgiver i for det digitale byrået Netlife og ny spaltist i Dagbladet, tror Twitters brukere gjør selskapet mye mindre attraktiv for annonsører og investorer enn for eksempel Facebook.

- Det har blitt en tjeneste for journalister, politikere og samfunnsdebattanter. Det er en mye mindre attraktiv markedsføringskanal enn for eksempel Facebook og er fanga i en lite lukrativ situasjon, sier Jackson.
  Nygård-Hansen tror ikke Dorsey kommer til å klare å snu Twitters nedadgående kurve. Selv om han tror mikrobloggtjenesten overlever, tror han ikke at den overlever på egenhånd.

- Twitter kommer nok ikke til å overleve alene og jeg tror de blir kjøpt opp. Det kan for eksempel være fra et mediehus, men mest sannsynlig kommer nok Facebook og Google til å gå inn i en budrunde, sier Nygård-Hansen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media