- Trøst for vasstrukne

MÅGERØ (Dagbladet): - Nå har følk vørti passe blæute og kæille, så nå er det på tie å kåma sei innadørs! sier Per Johan Skjærstad på brei løtensdialekt. Han har vært lur nok til å utgi spørrebok i anledning den bedrøvelige sommeren. Med den kan innetida kortes ned og lavtrykk dempes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

La gå at været ikke blir penere av løtensokningens «1000 spørsmål og svar om Norge og nordmenn», men det blir nå ikke styggere, heller. Og dersom hjernecellene er i ferd med å svinne av mangel på aktivitet, kan Skjærstads spørsmål av varierende vanskelighetsgrad gjøre noe med den saken.

Men Skjærstad er den første til å innrømme at sjøl om man kan besvare alle spørsmål i boka, så garanterer det på langt nær medlemskap i «intelligenssnobbeklubben» Mensa Norge.

- Nei da! Lista ligger ikke foruroligende høyt. Ett av poengene er jo at alle skal ha mulighet til å svare på noe . Både ung og gammel, unger og foreldre. Den som leser en og annen avis, et ukeblad i ny og ne og ser TV-nyheter vil trolig komme seg brukbart igjennom boka. Og i mellomtida kan et par regnværsdager ha gått unna, uten at de har irritert magasår på folk, ler Skjærstad.

Høysesong

- Jula, påsken og sommerferien er høysesong for spørrebøker. Og særlig blaute ferier gjør at folk lettere griper til slik harmløs moro, sier Skjærstad, og han bør vite det for han har begått spørrebok før. En om norsk popmusikk. Og der er han på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer