KOMMENTARER

Årets navn er Rasmus på Riksen

Trøst til de aller minste og sykeste

Kosedyret Rasmus er et viktig verktøy for å få alvorlig syke barn til å forstå det smertefulle og skremmende de må gjennom.

MYK TRØST: Sykehusmusa Rasmus og ildsjelene som har utviklet dette myke verktøyet for å hjelpe de yngste pasientene ved Oslo universitetssykehus, er Årets navn 2018. Foto: Jørn H. Moen
MYK TRØST: Sykehusmusa Rasmus og ildsjelene som har utviklet dette myke verktøyet for å hjelpe de yngste pasientene ved Oslo universitetssykehus, er Årets navn 2018. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Årets navn 2018 er en høyst uvanlig prisvinner. Han er et 65 cm langt kosedyr laget av polyester. Utviklet gjennom mange års arbeid av ildsjeler ved Oslo Universitetssykehus for å hjelpe syke barn gjennom vonde og krevende behandlinger.

Han er et eksempel på at små og nære ting kan ha veldig stor betydning. I det høyteknologiske helseforetaket er Rasmus det viktigste middelet for å dempe angst og usikkerhet hos de aller yngste. Rasmus bidrar også til å redusere traumer og bruk av tvang.

Helsevesenets ildsjeler

Det var Ragnhild Hals, spesialsykepleier og leder for barne- og ungdomsprogrammet ved Oslo universitetssykehus, og hennes kolleger, som tok figuren i bruk på begynnelsen av 2000-tallet. Siden den gang har sykehusmusa hjulpet utallige barn gjennom ubehagelige tester, undersøkelser og kritiske operasjoner.

Denne prisen er en heder til Rasmus-skapernes innsats for de minste pasientene.

Dette er det 17. året Dagbladet deler ut den høythengende prisen. Årets navn skal gå til noen som har gjort en forskjell, et sterkt inntrykk, prestert noe ekstra. Vinneren kåres av Dagbladets redaktører, i samråd med leserne som også stemmer på de ulike kandidatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer