Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trøster seg med Buddha

Internasjonale kjendiser vender seg bort fra den kristendommen. Isteden finner de sjelefred i buddhismen og new age-religioner som scientologikirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke Hollywood-stjerner bekjenner seg nå til buddhismen. Trosretningen er på sett og vis blitt religiøst korrekt og seiler i medvind som følge av tibetanermunken Dalai Lamas popularitet i Vesten.

Meg Ryan, Sharon Stone, Goldie Hawn, Steven Seagal, Richard Gere, Cindy Crawford, Shirly MacLaine, Don Johnson, Tina Turner og Michael Jordan er kjendiser som bekjenner seg til Buddhas lære.

Finne roen

Det ofte vansklige livssituasjoner og kriser som utløser et religiøst behov hos kjendisene. Og kristendommen har langt ifra monopol på livsanskuelser, også i det såkalte gudfryktige Amerika.

Ifølge Aftonbladet velger mange kjendiser buddhismen fordi den krever mindre enn kristendommen - og at den fungerer like mye som filosofisk retning. Buddhismen oppfordrer menneskene til å søke innover i seg selv for å finne ro og svar på mange av livets gåter.

Buddha, eller Siddharta Gautama som han egentlig het, var prins i India og levde 400 år før Kristus. Han forlot sin kone og sine barn for å finne sannheten. Selvoppofrelse og reinkarnasjon er sentrale elementer i buddhismen.

Hjernevask

En annen trosretning som kjendiser søker tilflukt til, er scientologikirken. Den er langt mer omstridt og blir ofte beskyldt for å drive hjernevask av unge mennesker.

Av kjente scientologer kan vi nevne Kirsty Alley, John Travolta, Chick Corea, Nicole Kidman, Lisa Marie Presley, Kelly Preston og Tom Cruise.

Det var amerikaneren L. Ron Hubbard som grunnla scientologikirken i 1954. Han blir ofte framstilt som svindler, men kjendisdisiplene tar ham alltid i forsvar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!