Trøtt Vår

- Jeg får ikke sove! Vår Staude sliter med oppladingen foran høstens frokost-TV. Selv en seng på sjefens kontor hjelper ikke. Nå vil hun teste Trygve Rønningens kontor.

NRK 56 - TV2 44

Nervøst, men bredt

Påkostet rutine

Den store morgen-TV-duellen er i gang. Og for å rekke sendestart klokka 06.30 hver morgen overnatter TV 2s nyhetsoppleser Vår Staude i TV-huset i Oslo sentrum. Alt for å redde nattesøvnen - men foreløpig uten hell.

- Nei, jeg har ikke sovet særlig godt i natt. Jeg har knapt sovet i det hele tatt, smiler en tilsynelatende morgenfrisk Vår Staude.

Anniken (3 1/2 mnd) blir passet på av gode kolleger i TV 2, mens nyhetsoppleseren gjør seg klar til neste sending om en halv time.

Discomusikk

Anniken og Vår har flyttet inn på den kommende TV 2-sjefen Kåre Valebrokks kontor i 5. etasje.

Fem netter i uka skal de etter planen overnatte her. Alt dette for å forstyrre minst mulig på søvnrytmen til vesle Anniken.

Og Anniken takket for tilbudet med å sove godt gjennom hele natta til høstens første «God morgen, Norge». For tobarnsmamma Vår var det verre.

- Jeg fikk rett og slett ikke sove. Jeg kastet meg fra side til side, irriterte meg over diskotekmusikk fra Karl Johans gate og syntes til og med at sengetøyet klødde. Til slutt rev jeg av dynetrekket, smiler Vår og slår oppgitt ut med hendene.

- Spørs om jeg må avlegge diskoteket et besøk for å få dem til å dempe musikken?! Nei da, jeg bare jeg tuller, jeg har nemlig en nødløsning i bakhånd.

På flyttefot

- Jeg får flytte inn på programsjef Trygve Rønningens kontor. Han har vindu inn mot en stille bakgård. Går ikke dét, får vi heller sove hjemme og satse på tidlig morgentaxi til studio isteden, innrømmer Vår Staude.

Sammen med de nye morgenvertene Eli Strand og Jan Øyvind Helgesen skal hun forsøke å tviholde på TV-seerne på morgenene. Ca 800000 seere er innom i løpet av sendingen. Flesteparten av dem mellom klokka 07.00 og 08.00. TV 2 bruker om lag 25 millioner kroner på årets sendinger, men regner med å tjene minst 77 millioner på reklameinntekter.

GOD NATT, NORGE: Mislykket forsøk, sier Vår om natta på sjefens kontor.