Trøtte typer fikk pris

Christopher Nielsens animerte tv-serie om «To trøtte typer» stakk av med publikumsprisen på Animerte dager 2001.

Det ble diplom og 10000 kroner til Nielsen. Serien skapte diskusjon i enkelte miljøer da den gikk på NRK, først og fremst fordi hovedpersonene hadde et språk som ble i sterkeste laget i mange sofakroker.

Kristelig Kringkastingslag sendte klage på den høye bannefrekvensen. Imidlertid ble serien forsvart fra høyeste hold i Kringkastingsrådet. Og i helga ble den belønnet med den gjeve publikumsprisen under Animerte dager i Fredrikstad. Det var episoden «To trøtte typer og søstra til Audrey» som sjarmerte publikum.

«Lovebirds» av Trylle Vilstrup fra Danmark fikk prisene for beste film og beste studentfilm. Latviske «Up and Down» ble kåret til beste barnefilm, og fikk Il Tempo Gigante-prisen. Barneprisen har fått nytt navn i år for å hedre den avdøde filmkunstneren Ivo Caprino.

Beste reklamefilm ble norske Jan Otto Ertesvågs «Båtråd», mens juryens spesialpris gikk til danske Ziska Szemes for «En helvedes uge». Magnus Carlson fra Sverige fikk Animerte dagers pris for å ha brakt nordisk animasjon inn på det internasjonale markedet med stor suksess. Hans serie om hiphoperen Robin er vist i både Europa og USA.

POPULÆRE: «To trøtte typer» fikk publikumsprisen under animerte dager i Fredrikstad.Foto: ANIMAGICNET/NRK Drama/Scanpix