Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trøttende og pretensiøst vås

Trøttende forsøk på surrealistisk kunstfilm.

FILM: På sitt beste minner «What a Wonderful World» om den taiwanske, musikalske og surrealistiske «Den lunefulle skyen» fra 2006, en film som makter å støte og sjokkere, men også spre varme og godt humør. På sitt verste er «What a Wonderful World» ikke annet enn pretensiøst vås, en slik film som får meg til å lengte etter sjangerkomedier fra den amerikanske filmfabrikken. Når filmskapere leker med filmmediet, og forsøker å skape ekspresjonistiske eller surrealistiske filmer som tiltaler følelsene dine, i stedet for å benytte seg av streite filmatiske virkemidler, er grensen mellom suksess og nederlag med andre ord nokså tynn.

Filmen følger tre marokkanere. En ung politikvinne og en mannlig leiemorder, som begge leter etter kjærligheten, og en ung mann, som ønsker å flykte over Gibraltarstredet til Spania. Filmskaperen benytter seg av alt fra stumfilmaktige virkemidler, der dialog blir byttet med tekstplakater, til koreograferte dansescener, der det er biler og busser som utfører dansen. Selve historien låner fra «Askepott» og «Romeo og Julie», uten at den makter å vekke særlige følelser av den grunn. Visuelt er det tidvis pent å se på, der Marokkos moderne skyline og ruinaktige bygårder fungerer som bakteppe, men i det store og hele er dette lite annet enn et forsøk på stor filmkunst, som dessverre kun resulterer i et par lange gjesp. Gjesp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling