Troverdig comeback

Dette albumet redder Oasis fra avgrunnen de har stirret ned i siden tørken som har vart i ti år.

Det siste store Oasis-albumet var «(What\'s The Story) Morning Glory» (1995), siden har det gått nedover. Gallagher-brødrene viste at de hadde kniven på strupen - «Don\'t Believe The Truth» ville bli et være eller ikke være for bandet. Hva folk er laget av, finner man ofte ut i pressede situasjoner og når det virkelig gjelder.

At Oasis og Gallagher-brødrene er laget av stjernestoff, beviser de med dette mesterlige comebacket.

Utbrent? Nei da

«Don\'t Believe The Truth» kan synes å være den beste tittelen på Oasis\' comeback. For det vi har trodd om bandet, var at det var ferdig - totalt utbrent av sex, drugs & rock\'n\'roll. Og det stemmer nok langt på vei, hvis man legger til interne strider og negativ søskenkjærlighet.

Men tro ikke alt du hører, for sannheten er ofte annerledes.

Albumet åpner med den tunge, monotone «Turn Up The Sun» (skrevet av bassist Andy Bell) - en låt som er full av den underfundigheten og storheten jeg synes hele albumet er spekket med. Her er strykere og tunge gitarer, pirrende psykedelia og en kompleks selvtillit - men uten den hovne, arrogante selvtilfredsheten bandet er kjent for.

Mindre manisk

Hvis bandet tidligere har lent seg mot The Beatles, har de nå flyttet tyngdepunktet. Jeg hører mer Rolling Stones og Led Zeppelin, selvsagt i en stolt Oasis-tapning.

Låt nummer tre, singelen «Lyla», kan neppe bli det som «Lola» er for The Kinks og «Layla» er for Eric Clapton, men bør ha like lang levetid.

Hva har skjedd med Oasis? De virker så mye mer avslappet og mindre maniske. Greit, de er blitt voksne, de også - men det virker som om de har mer nærkontakt med hva de var på første halvdel av 90-tallet.

Oasis redefinerer britpopen og forteller rett ut hvor skapet skal stå.

Ikke minst på den skarpe måten vokalen preger lydbildet på og den modne, joviale måten bandet leverer varene på.

HVA HAR SKJEDD MED OASIS? De virker så mye mer avslappet og mindre maniske, konstaterer Dagbladets anmelder.