Troverdig

Gravid kvinne får kreft i autentisk drama.

Unge, gravide Emmas kamp mot kreften i «Fatt mot» vil for mange være vond å se på. Stort nærmere dokumentaren enn dette personlige dramaet er det ikke lett å komme.

Sslveig Anspachs skildring av fortvilelse, trass, håp - hennes observasjoner av avventende leger, traurige venterom og sterile sykehusværelser med utsikt til en verden som ikke helt eksisterer mer for den syke, er svært autentiske. Det er ikke vanskelig å se at Anspach formidler en virkelighet hun selv har opplevd.

I «Fatt mot» må Emma (Karin Viard) og samboeren Simon (Laurent Lucas) velge: Skal barnet ofres for å gi Emma nødvendig behandling, eller skal de ta sjansen på at det er mulig å redde både babyen og helsen?

Av regissørens innsiktsfulle manus folder seg ut en troverdig helhet; sykehistorien, dens innvirkning på alle hverdagens detaljer med slitasje på forholdet og krav til ukuelighet, utgjør et gripende drama. Viard vokser seg godt inn i en krevende rolle, i utgangspunktet en kjernesunn framtoning ingen skulle tro kunne rammes så nådeløst urettferdig. Det skjer, vet mange.

Anspach ville tjent på å stramme inn mot slutten, men leverer en severdig kraftprøve. Og noen vil nettopp fatte mot av dette dokumentet.

<B>MÅ SLÅSS:</B>Karin Viard i kreftdramaet Fatt Mot