Truckfører Kurt går til filmen

Nordisk Film er i gang med å lage tegnefilm basert på Erlend Loes bøker om truckfører Kurt. Filmen får premiere om to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi gleder oss til å få Kurt opp på lerretet, og er i tidlig pre-produksjon hvor vi arbeider med manuskriptet, design og storyboard, sier Cornelia Boysen, produsent i Nordisk Film.

Filmen er basert på Erlend Loes «Kurt blir grusom» og «Kurt quo vadis», og vil bære navnet til førstnevnte bok. Håpet er premiere i årsskifte 2007/2008.

Positive meldinger

Per dags dato er budsjettet for filmen, som blir til ved 3D dataanimasjon, 19 millioner kroner. Nordisk Film er nå i dialog med Norsk filmfond og andre interessenter om finansiering.

-  Tilbakemeldingene fra de eksterne investorene er så positive at vi ikke er i tvil om at dette prosjektet kommer opp å stå, sier Boysen.-  Kurts univers er kjent, og fordi det er veldig enkelt, egner det seg fantastisk for animasjon. Dette er et levende univers med en hovedkarakter som barn liker og identifiserer seg med, sier hun.

«Kurt blir grusom» er en co-produksjon med Nordisk Film i Danmark, og en dansk versjon kommer til å bli satt opp på kinoer der. Boysen håper også å sette filmen opp i Sverige. Dessuten satses det på at salg til tv skal gi penger i kassa.

Utgangspunktet for dataanimasjonen er tegningene til Kim Hiorthøy, som har illustrert alle bøkene om truckfører Kurt. -  Det er viktig å beholde det kim hiorthøyske preg, sier Boysen.

Den tekniske biten av filmen utføres av danske A-film, som også laget «Terkel i knipe». Regissør er Rasmus Sivertsen.

Ikke manus fra Loe

Erlend Loe er selv utdannet manusforfatter, men har denne gangen overlatt arbeidet til Per Schreiner og Karsten Fullu.-  Det får være nok at jeg har skrevet bøkene. Men jeg har bedt om å få lese gjennom manus når det foreligger. Og jeg har forbeholdt meg retten til å komme med råd om endringer. For øvrig kommer jeg ikke legge meg opp i prosjektet, sier Loe til Dagbladet.

Erlend Loe er utdannet ved Den danske filmskolen, der han tok nettopp manuslinjen. Seinere har han skrevet manus til suksessfilmen «Detektor», samt jobbet i flere år som spillefilmkonsulent ved Norsk filmfond.

Men det er som forfatter Erlend Loe er mest kjent. Foruten bøkene om tegneseriefiguren Kurt og hans odde familie, har han skrevet følgende romaner:

«Tatt av kvinnen», «Naiv. Super», «L», «Fakta om Finland», «Doppler» og den relativt ferske «Volvo lastvagnar».

BRYR SEG: Erlend Loe.
PÅ FILM: Tegnefilmen «Kurt blir grusom» blir til ved 3D dataanimasjoner - med Kim Hiorthøys tegninger som utgangspunkt. Filmen får et budsjett på 19 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer