- Trude Teige låter som en karakter fra Ole Brumm

David Irving takker norske medier.

SVÆRT FORNØYD: David Irving hyller både mediene og politiet etter sitt famøse besøk til Oslo tidligere denne uken. FOTO: SCANPIX
SVÆRT FORNØYD: David Irving hyller både mediene og politiet etter sitt famøse besøk til Oslo tidligere denne uken. FOTO: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): David Irvings norgesbesøk ble kortvarig, men etterdønningene etter bråket som oppstod merkes fortsatt. 

I dag skriver for eksempel lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen at Irving på egen hjemmeside «peker nese til Norge». For eksempel skriver han følgende om «Tabloid»-programleder Trude Teige:

- Selve intervjuet er med en Trude Teige, som låter som en karakter fra Ole Brumm. Det går greit nok, hun er godt forberedt, og improviserer fram et par eksplosive debatteknikker. De biter imidlertid ikke på en gammel hardhaus som meg, skriver Irving.

Takker politi og media
Den omstridte historikeren ser imidlertid ikke ut til å være særlig misfornøyd med besøket. Særlig politiet får mye ros for å ha beskyttet ham godt.

- Politibetjentene kunne ikke ha vært mer vennlige. De tilbyr oss kaffe, bakevarer og småretter, skriver han.

Også norske medier er nyttige idioter for Irving. I stedet for å snakke med 40-50 mennesker på Lillehammer, har han nådd millioner av mennesker på grunn av all medieoppmerksomheten.

- Takket være all støyen fra media, har jeg fått en sjanse til å bli renvasket fra de skitne anklagene som ofte forbindes med meg.

- Seier for jødene
Norgesbesøket ble som kjent en svært lønnsom affære for Irving, som fikk reisen betalt av TV 2.

I tillegg måtte Rica Victoria hotell på Lillehammer punge ut med 46 000 kroner for å ha kansellert Irvings hotellrom.

På hjemmesiden blir imidlertid også 71-åringen også kritisert for å ha forlatt Oslo. En av Irvings tilhengere mener det var en «seier for jødene» når han rømte Norge med halen mellom beina.

- Du skriver at besøket mitt var en fiasko, men jeg mener det motsatte. Mitt mål var å snakke med så mange nordmenn som mulig. Det klarte jeg, skriver Irving.

SOM EN KARAKTER FRA OLE BRUMM: TV 2s Trude Teige. FOTO: TV 2
SOM EN KARAKTER FRA OLE BRUMM: TV 2s Trude Teige. FOTO: TV 2 Vis mer