«True Blood»-skuespiller nektet å spille bifil

Sa heller fra seg rollen. Nå skjelles han ut av kollega.

PROVOSERT: Nelsan Ellis, som spiller Lafayette i «True Blood» (bildet), blir provosert over at en kollega i serien sa fra seg rollen sin for å slippe å spille homofil. Foto: HBO
PROVOSERT: Nelsan Ellis, som spiller Lafayette i «True Blood» (bildet), blir provosert over at en kollega i serien sa fra seg rollen sin for å slippe å spille homofil. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Vi er halvveis i den syvende og siste sesongen av «True Blood». Fem episoder gjenstår, men skuespillerne er allerede ferdige med alle opptak.

Advarsel: Spoilere for den forrige episoden av «True Blood». 

Nelsan Ellis har spilt Lafayette, en av de mest interessante og minneverdige karakterene i serien. I et intervju med Vulture der han mimrer over årene som har gått, slipper han også ut sin frustrasjon over kollega Luke Grimes, som hadde rollen som James i forrige sesong.

Grimes sa opp i forkant av den nye sesongen; han hevdet selv at opptakene ville kollidere med andre prosjekter.

Men HBO medga at det egentlig var av såkalte «kreative» årsaker.

Nektet å spille bifil
I forrige episode, «Lost Cause», åpenbarte det seg hvorfor, idet James — nå spilt av Nathan Parsons — blir tatt med buksene nede i baksetet på en bil med Lafayette.

Ellis blir provosert over at en skuespiller skal gi fra seg en rolle fordi figuren viser seg å være biseksuell.

- Jeg mener, du er en skuespiller. Vi sitter der og tenker at, du sa opp jobben din fordi ... virkelig? Jeg bare ... jeg er over ham. Du sa opp jobben din fordi du ikke vil spille homofil? Som om det ... Vet du hva, jeg skal slutte å prate, sier Ellis, som tydeligvis prøver å ikke koke over overfor Vulture (via The Wrap).

- Sender et budskap
Men han sluttet ikke å prate:

- Du sender et budskap når du gjør noe sånt. Du sender et kraftig budskap når du sier, «jeg vil ikke ha denne rollen fordi den er homofil». Hvis du har et barn, hvis du har en sønn, og han står frem som homofil — hva skal du gjøre? Hvis du har en datter som kommer ut som lesbisk? Du har akkurat sendt et budskap, og det vil ha ringvirkninger.

Ellis påpekte at «True Blood» er en serie som krever av skuespillerne at de forventer det uventede; at serien er skapt av Alan Ball som står åpent frem som homofil, og at den er kjent for sine LHBT-figurer.

- Det forventes at jeg, som skuespiller, gjør det sjefen min ber meg om. Jeg kan ikke møte en karakter med fordommer. Jeg kan definitivt ikke si til sjefen min at «jeg spiller det jeg vil spille, men ikke det du ber meg om», spesielt når du er i en serie som dette og vet hva det går i, sier han.

Les forresten også hvorfor vi fortsatt ser på «True Blood», om så serien enn har «hoppa haien».

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer