Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Boligbeskatning:

Truer boligmodellen

Vi er blitt et land av selveiere med de viktige verdiene det representerer for individ og samfunn. Dette er det dumt å tukle med, Dagbladet!

GALT INNTRYKK: Lederartikkelen skaper inntrykk av landets boligeiere er en liten privilegert, velstående gruppe. Virkeligheten er at 8 av 10 av oss bor i et hjem husholdningen eier selv, skriver artikkelforfatteren. Foto: Andreas Lekang
GALT INNTRYKK: Lederartikkelen skaper inntrykk av landets boligeiere er en liten privilegert, velstående gruppe. Virkeligheten er at 8 av 10 av oss bor i et hjem husholdningen eier selv, skriver artikkelforfatteren. Foto: Andreas Lekang Vis mer
Meninger

Dagbladet går i sin lederartikkel torsdag forrige uke til frontalangrep på dagens boligbeskatning. Avisen vil kutte i det den beskriver som rause subsidierer til boligeiere.

Følger politikerne avisens oppskrift, trues den norske boligmodellen.

Lederartikkelen skaper inntrykk av landets boligeiere er en liten privilegert, velstående gruppe. Virkeligheten er at 8 av 10 av oss bor i et hjem husholdningen eier selv.

Den særnorske boligmodellen er et resultat av bevisst politikk. Etter krigen var alle enige om at i tillegg til arbeid var eierskap til eget hjem det viktigste for å unngå fattigdom og ulikhet. Naboene våre valgte en annen løsning.

Derfor er det mange færre som eier og langt flere som leier i Danmark og Sverige.

Eierskap til eget hjem bidrar til trygghet og uavhengighet for folk og familier. Muligheten til å eie egen bolig er et grunnleggende velferdsgode for folk fles.

Dagbladets oppskrift vil innebære at færre får den muligheten. Det er de med det dårligste økonomiske utgangspunktet som vil bli presset ut først.

Det er stikk i strid med politiske mål om å redusere ulikhet, redusere fattigdom og unngå utenforskap.

Gunstig beskatning av folks egne hjem har vært villet politikk. Det har gitt resultatene som et samlet politisk landskap har villet oppnå.

Vi er blitt et land av selveiere med de viktige verdiene det representerer for individ og samfunn. Dette er det dumt å tukle med, Dagbladet!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling