Truer komikerne

John Cleese vil ikke lage mer film hvis komediemanuskriptene fortsetter å være så latterlig dårlige.

Tilstanden til komediesjangeren er bare til å grine av, mener den gamle Monty Python-stjernen. Hvis manuskriptene ikke blir bedre, truer John Cleese med å overlate kulturlivets framtid til andre. Sjøl kommer han til å holde seg til lesing og reising.

Ny film

- Bare to ganger i livet har jeg fått et manuskript i hendene som har fått meg til å utbryte: Denne rollen vil jeg gjøre! sier John Cleese til New York Daily News. Den første filmen var «Clockwise», så langt tilbake som i 1985. Den andre var da Cleese så manuset til «Rat Race». Filmen har verdenspremiere 17. august.

Filmen er bygd over samme lest som «Verdens sprøeste bilrace»-filmene som herjet filmdukene på 80-tallet. Seks mennesker forsøker å komme seg fra Las Vegas til New Mexico. Cleese spiller casino-kongen Donald Sinclair, som har gjort turen om til et veddemål om hvem som kommer først fram. Uten at deltakerne vet om veddemålet.

Rowan Atkinson og Woopy Goldberg er blant de seks uvitende deltakerne.

Travel

Britiske John Cleese har gjort halvt amerikaner av seg på sine eldre dager. Han og kone nummer tre, psykoterapeuten Alyce Faye Eichelberger, bor i Santa Barbara nord for Los Angeles. Til tross for det etter sigende elendige utvalget av gode komiske roller, har Cleese nok til såpass mye salt i grøten at han også har et hjem i London.

Cleese er et mannn som vet å slå ihjel tiden. Nylig sa han ja til nok en gang å spille «R» i den neste James Bond-filmen. Samtidig skal han være «Nesten Hodeløse-Nick» i «Harry Potter og Trollmannens stein».