Truer med å avlyse

DORNOCH, Inverness (Dagbladet): Krise i den lille skotske landsbyen i går: «Madonna truer med å avlyse dåpen!» Du milde Moses. Madonna! Elton John er jo ankommet. Med eget piano - og sammen med Robbie Williams!

Peisen på det lille slottshotellet i Dornoch - en dobbel whisky nord for Inverness - knitret nervøst. BBC meldte nemlig at Madonna (42) var i slett lune seint i går kveld.

Via sine 20 sikkerhetsvakter hadde popikonet fått de siste meldingene fra det relativt virkelige liv: Dornoch er invadert av den samlede verdens pressearmé: NBC, BBC, Sky, CNN, RAI, Sun, Die Welt, El Pams og Dagbladet pluss de andre mindre nyhetsbyråene. Fra utland og Skottland.

Ved selvsyn så vi hvordan fire store Madonna-menn, med kommunikasjonsutstyr i ørene, snakket intenst med det lokale politiet. Og de smilte ikke fra propp til propp. De var bekymret. Med god grunn, kanskje, ettersom det utenfor katedralen Dornoch var en lokal utgave av «Stairway to Heaven».

Tenker på Rocco

Uten amerikansk håndtelling anslår vi at antallet kjøkkenstiger utenfor kirkebygget fra 1300-tallet var rundt 211, kanskje høyere. Og det ett døgn før Madonna og hennes utvalgte, filmskaper Guy Ritchie , skal si «Yes» (ja) til hverandre.

- Madonna er mest bekymret for torsdagens barnedåp i katedralen. Hun vil ikke utsette sønnen Rocco for pressehysteriet. Foreløpig har hun ikke avlyst, men vil vurdere det nøye og muligens droppe katedralen og ha en privat seremoni på slottet Skibo. Bryllupet vil etter det vi erfarer gå etter planen, men neppe i katedralen, het det på BBC. Peisfolket roet seg litt ned.

Han fra tv-kanalen NBC fikk tilbake pusten, hun fra Sky fikk hostet opp rødvinen, og vi andre kunne avlyse psykotimen.

Tok med pianoet

«Por favor,» sa hun som lenge har prøvd å ta en spansk en på vår egen prinsekjæreste, miss Eva Sannum. For denne kjendisjakten hadde jo gått ganske smurt. Stella McCartney - som designet bryllupskjolen - og Hollywood-babe Gwyneth Paltrow nyter allerede the Highlands. Mer eller mindre kjente fjes fortsatte også i går å droppe inn til det storslagne slottet Skibo.

Elton John var det ingen som så, men pianoet hans ankom. De siste sikre ryktene går ut på at han skal spille en av Madonnas presanger til ektemannen: «Song for Guy».

På vårt fly oppover satt Madonnas søster Melanie og hennes ektemann, musikeren Joe Henry . Vinnie Jones, Robbie Williams, Brad Pitt, Jennifer Aniston og Rupert Everett skal enten ha ankommet via private jetflybakveier - eller de er på vei.

13000 kroner natta

Skibo skal huse bryllupsgjestene i ei lang juleuke. 21 rom står til disposisjon, i tillegg til 12 jakthytter. Rommene, som regelmessig brukes av Jack Nicholson, Bill Gates, Michael Douglas og hans Catherine Zeta-Jones , ligger på rundt 13000 kroner natta. Inkludert foie gras og losji.

Madonna og Guy betaler 14 millioner for at gjestene skal kunne slappe av og kose seg, skyte leirduer, kjøre Land Rovere, spille golf, fiske i en egen lakseoppdrettselv eller nyte det som eksisterer av massasje, svømmebasseng og dampende bad.

Sånn skal det vel være når to voksne mennesker finner ut at de skal dele Rocco, Lourdes, ekteseng, lån, gleder, kommunale avgifter, sorger - og muligens et par kredittkort.

MacDONNA SINNA: Skottene vi snakket med i går, likte ikke at Madonna truet med å holde festen innenfor slottet Skibos gjerder.