Truer med å gi seg

Kometbandet Kåre & The Cavemen rømmer vekk fra det destruktive turnélivet og inn i studio for å lage ny plate. Nå truer Harestua-gjengen med å gi seg hvis de ikke klarer å komme opp med et mesterverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Åndelig Cavemen-leder Knut Schreiner setter kniven på bandets strupe.

- Den kommende plata er vår siste sjanse, sier han til Dagbladet. Uttalelsen er tilsynelatende usedvanlig hard til å komme fra en av norsk rocks aller mest kjærkomne tilvekster de siste par årene.

- Denne gangen er det ikke nok å komme opp med et dødsbra album. Det må være noe mer. Noe dypere, noe magisk, utbryter Schreiner.

Hadde alt

Og for skape noe helt spesielt har Cavemen isolert seg i en studiokrok på Grønland i Oslo.

- Vi har tatt full kontroll i studio. Ingen utenforstående teknikere eller produsenter slipper inn. Nå skal vi komme opp med en plate som tar oss lenger, både kunstnerisk og kommersielt. Hvis ikke det skjer, er det ingen grunn til å fortsette.

Med debuten «Jet Age» oppnådde Kåre & The Cavemen alt et nytt norsk rockeband kan drømme om: Skandaler, salgssuksess og kritikerfavoritter. De gikk fra å være en av mange småmorsomme grupper i Oslos undergrunnsmiljø, til å bli et fenomen. Kåre med kølla, hysterisk bra konserter, Kåre med Anne Kath., terningkast seks i Dagbladet og debutskiva ut til 15 000 norske husstander var bare noen av høydepunktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer