Truer med å lekke sitt eget album

M.I.A i full krangel med plateselskapet.

 IKKE FORNØYD:  Mathangi «Maya» Arulpragasam, bedre kjent som M.I.A, er oppgitt over at plateselskapet bruker lang tid på hennes kommende album. Her fra konserten på Roskilde-festivalen i 2011. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Mathangi «Maya» Arulpragasam, bedre kjent som M.I.A, er oppgitt over at plateselskapet bruker lang tid på hennes kommende album. Her fra konserten på Roskilde-festivalen i 2011. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter lang tids krangel med plateselskapet Interscope truer nå den britiske rapperen Mathangi «Maya» Arulpragasam, best kjent under artistnavnet M.I.A, med å lekke sitt eget album før planen.

Det nye albumet, som skal hete «Matangi», er hennes fjerde album. Det er planlagt at albumet skal komme ut denne høsten, men det er ikke satt en offisiell dato. Og ifølge M.I.A er det plateselskapets skyld at ting tar tid.

- Lekke albumet - Hvis Interscope bruker lenger tid nå, så kan jeg alltids lekke albumet selv og lage et nytt innen de er klare, skriver hun på sin Twitter-side.

Hun har også tidligere uttrykt sin frustrasjon rundt plateselskapets håndtering av albumet, skriver magasinet Rolling Stone.

- Det er ikke lett. Jeg driver stadig og gjør det ferdig, og sender det inn på nytt, sa hun tidligere i sommer.

Det var opprinnelig planlagt at albumet skulle komme ut i fjor, men den gang sa plateselskapet at de ikke var overbevist om resultatet.

Politisk engasjert I sommer ga hun ut den første singelen fra albumet, «Bring the Noize».

Mathangi «Maya» Arulpragasam har srilankisk tamilsk opphav, og er svært politisk engasjert, spesielt knyttet til menneskerettighetsproblematikk i Sri Lanka. Hun bruker også mye av dette engasjement i sangtekstene sine.

Hun er kanskje aller mest kjent for hitåta «Paper Planes», som var soundtrack på Oscar-filmen «Slumdog Millionaire». I fjor ble også låta «Bad Girls» en gjenganger på hitlistene.