Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Truer Owen Wilson med juling

Steely Dan slakter stjernen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den legendariske 70-tallsduoen Steely Dan forlanger en unnskyldning fra skuespiller Owen Wilson, fordi de mener rollen hans i den nye komedien «You, Me and Dupree» er stjålet fra deres låt «Cousin Dupree».

Om ikke de får noen unnskyldning, vil de ty til hardere virkemidler, melder nyhetsbyrået AP.

- Han må innse at det han og gangsterkompisene hans fra Hollywood har gjort er galt, og ønske at han aldri ble involvert i denne kalkunen i utgangspunktet, skriver Walter Becker og Donald Fagen i et brev på hjemmesiden.

- En stinkbombe

Brevet - skrevet i duoens sedvanlige kynisk-humoristiske tone - er adressert til Owens bror Luke.

- Dette involverer ikke deg direkte. Du virker ganske kul. Selv om du spiller noen ganske tvilsomme roller i dårlige filmer hele tida, skjønner vi at det ikke bare er din skyld, og at du er i din fulle rett til å ha så lave standarder du bare vil når det gjelder hva du vil involvere deg i for å tjene til ditt daglige brød.

Bandet slakter videre Owens evner som skuespiller og «You, Me and Dupree» (en sommer-stinkbombe). Filmen har vært en kassasuksess i USA i sommer, men har fått hard medfart av filmkritikerne.

Bakgrunnen for Fagen og Beckers harme er at de mener en eller annen svindler av en manusforfatter eller produsent hørte «Cousin Dupree» (fra Grammy-vinneren «Two Against Nature»), og mente det ville vært en god idé for en karakter i filmen.

MOT WILSON-BRØDRENE: Steely Dan angriper Owen Wilson i et brev adressert til broren Luke. Her blir Donald Fagen og Walter Becker utnevnt til æresdoktorer ved Berklee i 2001. FOTO: SCANPIX/AP
MOT WILSON-BRØDRENE: Steely Dan angriper Owen Wilson i et brev adressert til broren Luke. Her blir Donald Fagen og Walter Becker utnevnt til æresdoktorer ved Berklee i 2001. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- De gadd ikke engang finne på et nytt jævla navn til fyren, heter det i brevet.

Vil ha unnskyldning

I brevet vil Fagen og Becker ha Luke Wilson til å overtale broren til å komme til en konsert i Irvine, for å be om unnskyldning til gruppas fans.

Ifølge hjemmesiden skulle duoen opptre der 19. juli.

Ved å dukke opp skulle Owen få Steely Dan-merchandise og muligheten til å feste med bandet.

Hvis han ikke kom....

- En gang så vi en fyr gjøre noe bare hendene som var så grusomt at... Hei, la oss ikke gå der, du veit.

Larry Solters, en talsmann for Steely Dans management, vil ikke kommentere overfor nyhetsbyrået AP om det vil være aktuelt å saksøke produksjonsselskapet bak filmen, eller om Wilson faktisk dukket opp på konserten.

Heller ikke Lukes og Owens publisister ønsker å kommentere saken.


Les hele det underholdende brevet her

Les amerikanske anmeldelser av «You, Me and Dupree»

MIDDELMÅDIGE?: Steely Dan anklager Owen Wilson (t.v.) for plagiat. Og brødrene for ikke å ha spilt i en bra film sammen siden «Bottle Rocket».