Truer Telenor

Hvert år taper platebransjen millionbeløp fordi musikkinteresserte på Internett kan hente de nyeste sangene gratis. Men nå har bransjen fått nok. Tono truer med å saksøke nettleverandøren Telenor i kampen mot de omstridte MP3-filene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvis ikke Telenor Nextel går med på å kontrollere hva deres internettbrukere legger på hjemmesidene sine, og sperrer sidene for MP3-filer, vil Tono vurdere å gå til rettssak mot telegiganten.

- Telenor leverer en tjeneste som gjør det mulig å skaffe seg piratkopiert musikk, hevder Inger Elise Mey, jurist i Tono, rettighetsorganisasjonen for komponister og tekstforfattere.

Stjeler fra komponistene

Ofte blir låtene piratkopiert og tilgjengelig på nettet ukesvis før de er tilgjengelige i platebutikkene.

- I utgangspunktet ønsker vi å samarbeide med internettleverandørene for å bli kvitt MP3-filene. Vi skal møte dem etter jul. Men hvis samtalene ikke fører fram, vil vi vurdere rettslige skritt, sier Mey.

Hun mener ikke at det er et brudd på ytringsfriheten om Telenor blir nødt til å kontrollere hva brukerne har på hjemmesidene sine. - De som legger ut piratkopierte MP3-filer, stjeler fra komponistene. Ytringsfriheten dekker vel ikke tyveri? Vi vil at internettleverandørene skal fjerne ulovlige filer fra brukerområdene. Den teknologiske utviklingen skal ikke stoppes. Men komponistene skal ha sine penger. Det tror jeg folk forstår, sier Mey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer