Trues av muskelmenn

TØNSBERG (Dagbladet): Fotografen Rolf Tore Kjæran jages fra alle kanter etter at nakenbildene av Aqua-Lene ble offentliggjort. Natt til lørdag forsøkte pengeinnkrevere å presse «Roffe»s venner til å fortelle hvor han har gjemt seg. Trolig har han søkt tilflukt på en helsefarm.

Ligger nakenbildene her?

Den 35 år gamle gambleren og fotografen skal ha gjeld til flere miljøer i Tønsberg. Seint fredag kveld foregikk det en intens biljakt etter venner av 35-åringen, i et forsøk på å presse dem til å fortelle hvor han har gjemt seg.

Søkte dekning

De som ble forfulgt, søkte dekning på politivakta, uten at saken ble anmeldt.

Dagbladet kjenner til at en muskelmann er koplet inn i jakten på penger og bilder.

En 25-åring som hevder at nakenfotografen skylder ham flere titalls tusen kroner, innrømmer overfor Dagbladet at han og en muskelmann fredag kveld forsøkte å innhente «Roffe»s venner.

- Vi håpet at «Roffe» selv var med i bilen. Det var han ikke. Jeg vil ha pengene mine tilbake. Ved å få tak i bildene av jentene kan jeg kanskje få ham til å betale, sier 25-åringen til Dagbladet.

Ifølge ham skal Rolf Tore Kjæran ha tilbudt to blader 320 bilder av Aqua-Lene, men fått avslag. Danske Se & Hør sa ja, og salget skal ha innbrakt et betydelig beløp til fotografen.
Vennene til nakenfotografen som ble forfulgt, ble alvorlig skremt.

- Vi hadde en bil på hjul etter oss i over en time. Da jeg stoppet ved politivakta og gikk inn, forsvant de. Bilen dukket opp igjen, men vi klarte å riste dem av oss, sier 19-åringen.

Oppklare innbrudd

Han hevder at han i går heller ikke klarte å komme i kontakt med Rolf Tore Kjæran. Han skal ha blitt engasjert av «Roffe» for å oppklare et innbrudd som aldri er blitt meldt til politiet.

Påstander om at det da skal ha forsvunnet nakenbilder, blir avvist av andre som et forsøk fra fotografens side på å «renvaske» seg for å ha solgt bildene.

Helsefarm

Den elleville historien startet da nakenbilder av Aqua-Lene ble offentliggjort i danske og norske Se og Hør tidligere i uka. Da hadde fotografen Rolf Tore Kjæran allerede forsvunnet fra bybildet.

Til venner har den 200 kilos tungvekteren fortalt at han skulle ha et opphold på en helsefarm i fjorten dager - i et forsøk på å gå ned i vekt og få en ny diett.
På informert hold får Dagbladet opplyst at «Roffe» også tidligere har vært på kursteder for å få hjelp til å legge om kostholdet.

Via en bekjent fortalte han til Dagbladet torsdag at han var i København. Samtidig forklarte han til andre at han oppholdt seg på Tjøme. I går var det en stemme fra det svenske Televerket som sa at det ikke var mulig å få kontakt med nordmannen.

- Han er travgal, og det er mulig han er i Sverige for å se på det store travløpet i Åby utenfor Göteborg søndag, sier en kilde t1øl Dagbladet.

Nå venter mange på at nakenfotografen skal komme tilbake til byen - fattig på kalorier, men rik på penger?

TORPEDOER: Sein fredag kveld var en 25-åring og hans kraftige medhjelper på vill biljakt etter nakenfotografen og hans venner. 25-åringen vil ha tilbake flere titalls tusen kroner.