Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trues med bøter

TV3 frykter lekkasjer fra årets Robinsonekspedisjon. Nå presser de deltakerne til å akseptere 75000 kroner i bot dersom vinnerens navn blir kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lekkasje kan bety seerfiasko. 4500 nordmenn ønsket å være med på årets Robinsonekspedisjon. De 16 som ble trukket ut trues nå med 75000 kroner i bot dersom de plaprer om hvem som vinner konkurransen.
- For en kommersiell kanal vil det være svært uheldig om slike opplysninger kom ut. Derfor disse bøtene, sier pressesjef i TV3, Marianne Melfald til Dagbladet.

Dersom alle deltakerne klarer å holde kjeft, får de 2000 kroner (!) hver i belønning.

Bankfrykt

- Vi ble presset til å inngå kontraktene, og det oppleves som litt truende, sier deltakeren som stemmes ut i kveldens Robinsonekspedisjon. - Når vi er med i programmet, er det i vår egen interesse å holde tett, bøtene er unødvendig, mener deltakeren. TV3 har etablert et stort sikkerhetsprogram for å unngå lekkasjer. Fjorårets episode der det ble offentlig avslørt at Christer Falck var vinneren lenge før finalen, vil de ikke under noen omstendighet oppleve. TV3 frykter at dersom vinneren får sine 250000 kroner inn på kontoen før serien er avsluttet, vil en snakkesalig lokal bankfunksjonær kunne røpe hvem årets Robinson er.

Griper inn

Etter det Dagbladet erfarer, har TV3 lagt inne flere elementer for å forvirre seerne, slik at det ikke skal kunne avsløres hvem som vant. Blant annet vil uventede deltakere dukke opp serien. I fjor fikk programmet hard mediemedfart fordi intrigene var for konstruerte og konkurransene for lette. Årets program blir tøffere på alle måter, og deltakerne går flere ganger langt over streken i sin mobbing av medspillere. TV3 måtte en rekke ganger gripe inn for å hindre at det utartet ytterligere.
- Det var periodevis svært tøft. Mye verre enn jeg hadde ventet, sier kveldens utstemte deltaker.

På TV i kveld kan du se at han snakker sant.

LAGET: Bak fra venstre: Andreas Bjørge, Nina Grenness, Line Gløersen, Karl Erik Salmila, Ihne Vagmo, Eivind Aune, Therese Andersen, Marthe Halvorsen, Barry Kefi, Nils Nilsen. Foran fra venstre: Erik J. Skar, Linda Vibeto, Linda Camilla Strømsod, Walter Brandsegg, Ely-Ann (Tulla) Olsen. Liggende foran: Truls Pedersen.