Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trues med nedleggelse

I dag holder Skandinavisk Forening til i den livlige Roma-bydelen Trastevere, og er et oppholds- og arbeidssted for nordiske kunstnere i et par måneder av gangen.

Dit alle veier fører

- Instituttet har fungert veldig bra i 140 år. Men nå er framtida uviss. Vi har fått 25 prosent kutt i budsjettet og er bedt om å flytte til et større, men billigere sted. Ellers risikerer vi nedleggelse, sier billedkunstneren Elisabeth Norseng, som sammen med komponisten Sven Lyder Kahrs bestyrer Skandinavisk Forening i dag.

Selve huset er gammelt og trenger sårt til oppussing. Til bygningen hører en nydelig liten patio-hage og en takterrasse med utsikt over byen. Interiøret er stort sett bevart - salongen der Undset leste sine aviser, boksamlingen på over 8000 bøker, bystene av Bjørnson og H.C. Andersen, maleriet av Wergeland og protokollene med Ibsens kråketær.

- Foreningen finansieres av Nordisk Ministerråd, og vi merker at Sverige for tida retter alle sine midler inn mot EU. Når de strammer inn, må de andre følge opp, sier Kahrs og Norseng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media