Truet med å brenne koranen

Shabana poengterte litteraturens makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Shabana Rehman ledet Litteraturfestivalens åpningsshow på Maihaugen på Lillehammer. Her holdt hun en apell hvor hun etterlyste flere bokbål her i landet, og holdt et brennende lys under koranen.

- Denne boka har mer makt en noen annen i vår tid. Hvis jeg brenner den… får den kanskje enda mer makt. Det burde være flere bokbål i dette landet, det burde det. Ikke vær redd for at boka di blir brent, vær redd for at den ikke blir brent Tusen takk for meg, sa Shabana, og blåste ut lyset.

Koranen forble intakt. Blant de mange overraskede tilskuerne, befant også forlagssjef Willam Nygaard seg. Forleggeren, som ble skutt og livstruende skadet etter å ha gitt ut Salman Rushdies «Sataniske vers» i 1993, satte tydelig ikke pris på opptrinnet.

Nygaard ristet på hodet med en oppgitt mine mens resten av salen klappet for Rehman.

Ærlig og begeistret

Under åpningsshowet leste også skuespiller Anders Baasmo Christiansen fra Harry Martinsons framtidsepos «Aniara» fra 1956, med et mellomspill i form av en koreografi - en cabaret aspirateur - ved Teresa Utsetø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer