Truet til stillhet av rasister

Regjeringen kan ikke toe sine hender for rasisme og fordommer i samfunnet.

LITE HANDLING: «Når skal regjeringen gjøre noe konkret med de fordommene og det hatet som møter romfolket og andre minoriteter i Norge?,» spør artikkelforfatteren. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
LITE HANDLING: «Når skal regjeringen gjøre noe konkret med de fordommene og det hatet som møter romfolket og andre minoriteter i Norge?,» spør artikkelforfatteren. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elise Karlsen fra Lakselv er en ung dame med et engasjement og et hjerte for de svakeste i samfunnet. Hun ønsket å gjennomføre en markering til støtte for romfolket i Oslo. En liten markering som var tuftet på solidaritet og støtte til et undertrykt folk. Hva skjer? Hun må tåle både sjikane og drapstrusler. En anonym person gjorde det klart at hun ville bli skutt dersom hun møtte opp på Rådhusplassen. Familien begynte å bli urolig. Det er ikke så lett å berolige en bekymret mor når datteren skal reise langt hjemmefra, med vissheten om at hun er truet på livet hvis hun gjør det.

Da jeg leste om denne engasjerte damen, som ble truet til stillhet to dager etter 22. juli, var det som om alle de flotte ordene til Jens Stoltenberg og alle minnetalene mistet sitt innhold. Ordene hadde fått en flau og ekkel smak. «Vi lot oss ikke forandre», proklamerte Jens Stoltenberg. Nei Norge er like rasistisk som før, om ikke verre. Når skal regjeringen gjøre noe konkret med de fordommene og det hatet som møter romfolket og andre minoriteter i Norge? Var det noen politikere fra regjeringshold som tok Elise Karlsen i forsvar, som ringte foreldrene og forsikret dem om at hun skulle få gjennomføre sin markering i Oslo trygt? Nei, ingen. Kanskje fordi nyheten bare ble formidlet av NRK Sápmi. Riksmedia brydde seg ikke om saken til tross for at det er midt i verste agurktiden. Kom igjen, reager riksmedia!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer