«Truls à la Hellstrøm»-episode stoppet

Ukens episode stoppes midlertidig, etter at Mattilsynet har startet tilsyn på en av gårdene som ble besøkt i programmet.

KRAMPE: I første episode av TV 2-programmet «Truls à la Hellstrøm», reiser Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen til Japan for å starte en pop-up-restaurant, men de får problemer allerede på et gjestehus i Kyoto. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag skrev TV 2 at episoden der duoen besøker Valdres, har blitt byttet ut med neste ukes episode. Svendsen og Hellstrøm besøker en gård i Valdres, og senere har Mattilsynet avdekket alvorlige forhold på gården, og de har fått inn flere bekymringsmeldinger.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen skriver i en e-post til Dagbladet at de ble gjort kjent med bekymringsmeldingene gjennom mediene.

- TV 2 ble sist helg gjort oppmerksomme på at Mattilsynet, på bakgrunn av bekymringsmeldinger rundt dyrevelferd, i slutten av oktober gjennomførte et tilsyn på en av gårdene «Truls à la Hellstrøm»-produksjonen besøkte i Valdres i juli. Vi ble kjent med dette gjennom en sak trykket i Avisa «Valdres» på lørdag, uttaler Haldorsen.

På bakgrunn av dette, valgte TV 2 å ta episoden ut av skjemaet, og erstatte den med neste ukes episode.

VANN OG VIN: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen fortsetter sin kuliariske dannelsesreise. Her er de to på vinsmaking i Toscana. Video: TV2 Vis mer

- Nå vil vi bruke litt tid på å vurdere om vi vil sende dette programmet på et senere tidspunkt eller ikke, forteller Haldorsen.

- Ingen mistanker

Haldorsen forteller at produksjonen ikke hadde noen mistanker om problemer ved dyreholdet da de besøkte gården.

TV 2 sier at det gjøres grundige vurderinger knyttet til hvilke steder som besøkes i programmet. Da produksjonen pågikk var det ikke kommet noen bekymringsmeldinger om den aktuelle gården i Valdres, sier Haldorsen.

- De vi velger å besøke, skal både ha høy kvalitet på råvarene og god drift. Det betyr også god dyrevelferd. Vi gjør en grundig vurdering av kvaliteten på råvarene og driften hos produsenten i forkant av besøk til gårder og andre råvareprodusenter. Vi hadde kun positive opplevelser med denne leverandøren og produktet. På det tidspunktet vi var i Valdres hadde det ikke kommet noen bekymringsmeldinger. Det kom flere måneder senere, sier Haldorsen.

I BALANSE: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm blir våte da de tester yoga på et surfebrett. Video: TV 2 Vis mer

Populær duo

«Truls à la Hellstrøm» har siden starten i 2017 vært en seersuksess. I programmet reiser Svendsen og Hellstrøm verden rundt med et mål om at Svendsen skal lære å lage mat. Programmet har vunnet to priser for beste underholdningsprogram under «Gullruten». Seertallene har vært jevnt over gode, og i forrige sesong hadde premieren et snittall på 375 000 seere, skrev Kampanje.

I årets sesong måtte turene imidlertid gå innenlands som følge av coronapandemien.

- Trenger en pause

Duoen har i løpet av turene blitt veldig gode venner, og elsker å jobbe sammen. Likevel kan det bli for mye av og til. Svendsen uttalte til Dagbladet i 2018 at de begge trenger en pause fra hverandre.

- Eyvind og jeg er gode venner, som liker å reise sammen. Men vi begge trenger en pause fra hverandre etter hvert program, som tar ei uke å lage, sa Svendsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer