Truls Mørk klarer ikke spille lenger

Stjernemusiker Truls Mørk (48) vet ikke om han noen gang vil bli frisk nok til å kunne spille cello igjen.

SYK: Truls Mørk ble bitt av flått og pådro seg senere den femte barnesykdom. Han kan ikke lenger spille chello, og har avlyst alle konserter ett halvt år framover. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SYK: Truls Mørk ble bitt av flått og pådro seg senere den femte barnesykdom. Han kan ikke lenger spille chello, og har avlyst alle konserter ett halvt år framover. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): På høyden av sin internasjonale karriere, ble den verdensberømte 48-åringen i april uten forvarsel rammet av betennelse i sentralnervesystemet.

Han har hatt 200 reisedøgn i året, og de store orkestrene har stått i kø for å ha få ham som solist. De siste månedene har Truls Mørk i lange perioder vært lenket til senga.— Jeg har vært veldig dårlig, og redd for hva som egentlig feiler meg, sier han.Lenge har legene ment at det er flåttbitt som har ført til disse verste månedene i Truls Mørks liv, men de er ikke sikre.Dagbladet møter Spellemann og Grammy-vinneren hjemme på Slemdal i Oslo. De kraftige hodeplagene har gradvis sluppet taket, og det gir optimisme.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på et liv igjen med familien min, sier Mørk.

Men han har ennå en lang vei å gå før han blir helt friskt — hvis han noensinne blir det. Lammelsene i venstre skulder og arm er fortsatt for store til at han klarer å spille på sin 12-millionerscello fra 1723.— Bare tiden vil vise om jeg blir bra igjen. Akkurat nå holder jeg det helt åpent, sier Truls Mørk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer