Truls Mørk må avlyse comeback-konserten

Ikke helt frisk etter flåttbitt.

FORTSATT SYK: Truls Mørk må avlyse sin planlagte konsert i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORTSATT SYK: Truls Mørk må avlyse sin planlagte konsert i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

|||Onsdag kunne vi melde at den verdensberømte cellisten Truls Mørk skulle holde sin første konsert etter lang tids sykeleie førstkommende lørdag.

I dag har Sommerkonsertene i Drøbak sendt ut en pressemelding der det kommer fram at Mørk likevel ikke vil spille avslutningskonserten.

- Det er veldig synd, mest av alt for Truls Mørk som gledet seg til å spille i morgen. Han føler seg ikke helt bra ennå, dessverre - han håpet at han skulle bli bra, men er altså ikke det, forteller Danuta Kozon, kunstnerisk leder for sommerkonsertene til Dagbladet.

- Han hilser så mye, og lover at han kommer tilbake til Drøbak ved en senere anledning. Det er godt å høre, og det er også godt at Arve Tellefsen kunne steppe inn på kort varsel, sier Kozon.

Tellefsen skal spille Griegs sonate i g-dur for fiolin og klaver.

Mørk ble brått syk under en turné i Japan i fjor, og kom seg ikke helt hjem til Norge før tilstanden forverret seg kraftig. Under mellomlanding i Frankfurt måtte han legges inn på sykehus, og har i sykdomsperioden i lange perioder måttet ligge helt stille i et mørkt rom, uten å kunne lese, se TV - eller høre musikk.

Det antas at sykdommen, en betennelse i sentralnervesystemet, ble utløst av et flåttbitt.