PÅ REIS: Truls Svendsen skal nok en gang ut på tur. I programserien «Truls - Oppdrag Norge» skal programlederen gjennom alle Norges fylker.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ REIS: Truls Svendsen skal nok en gang ut på tur. I programserien «Truls - Oppdrag Norge» skal programlederen gjennom alle Norges fylker. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Truls Svendsen om nytt tv-konsept: - Det har vært en jævlig tur

Slik blir TV 2-høsten.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Den endelige oversikten over høstens programmer på TV 2 ble lagt fram i Bergen i dag.

Kanalen har i forkant sluppet deler av opplegget, deriblant den nye humorserien «Hæsjtægg» og dramasatsingen «Okkupert», som i dagens papirutgave av Dagbladet får krass kritikk av Russland-eksperter (krever innlogg).

Under dagens lansering ble det også kjent at seerne får flere nye konsepter servert denne høsten.

- Jævlig tur Blant nyhetene finner man «Truls - Oppdrag Norge», hvor den folkekjære Truls Svendsen igjen skal ut på nye eventyr, og denne gang gjennom alle landets 19 fylker.

- Det har vært en jævlig tur, sier Truls Svendsen når programmet blir presentert.

Overfor Dagbladet utdyper Svendsen:

- Det er fint når alt er over, også tenker man gjerne tilbake at det har vært en fin tur likevel. Det er jo mine frykter som blir utfordret, og den biten var ganske jævlig. Men man ender jo opp med både selvutvikling og innimellom en mestringsfølelse, noe som har vært fint, sier han. 

Programlederen har tidligere hatt stor suksess på kanalen med «Truls - oppdrag Hurtigruten» og aller nyligst «Tjukken og Lillemor».

I likhet med førstnevnte program er det altså kompisene Thomas Numme, Harald Rønneberg, Terje Bergli og Raymond Brendeløkken som bestemmer hva Svendsen skal gjøre av utfordringer. Også Cecilie Skog vil ha en finger med i spillet denne gang. 

Humorduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er dessuten klare med nytt talkshow, som har fått en utradisjonell vri. 

- Vi skal ikke styre showet. Vi sitter i sofaen og er en slags motor, mens hovedgjesten leder oss gjennom programmet. De får vist en helt ny og annerledes side av seg selv, sier Lisa Tønne til Dagbladet. 

Mamma-livet Foruten dette skal TV 2 også sende dokumentarserien «FML», som skal ta for seg hvordan det er å være ung i Norge i dag.

Fjerde og siste sesong av kritikerroste «Dag» sendes også på kanalen i høst

Serien «Kjære mamma» er imidlertid en nykommer på programmet i år. Den vil ta for seg hva det egentlig vil si å være mor i dag. I hver episode får seerne møte en helt vanlig mamma som gir et innblikk i sin hverdag. 

Det satses også på dokumentarer denne høsten. I «Petter uteligger» får seerne møte småbarnsfaren Petter Nyquist (36), som uten penger, mobiltelefon, sovepose eller ekstra klær tester ut hvordan det egentlig er å leve på gata.

I dokumentaren «Ut av stillheten» følger et tv-team personer fra 4 til 65 år, som av ulike årsaker ikke kan høre, og får muligheten til å oppleve lyd på nytt.

TV 2 satser også på et knippe av sine veletablerte programmer i høst. Både «Farmen», «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse», «Norske talenter» og «Senkveld» er tilbake.