Truman Capote aske solgt

Truman Capotes aske solgt på auksjon

Til den nette sum av 360 000 kroner.

ASKEFAST: Den amerikanske forfatteren Truman Capote døde i 1984, men lever videre i en japansk treeske. Foto: AP /NTB Scanpix 
ASKEFAST: Den amerikanske forfatteren Truman Capote døde i 1984, men lever videre i en japansk treeske. Foto: AP /NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nesten 32 år etter at forfatteren Truman Capote døde, er asken hans nå solgt på auksjon i Los Angeles. Til en pris på ti ganger mer enn forventet.

I et intervju med New York Times fra 1978 sa Capote at han var en veldig spesiell person, og måtte leve et veldig spesielt liv. Nå fortsetter en av verdens mest berømte forfattere å være spesiell lenge etter sin død.

Aske hos venninne

Det var i 1984 forfatteren som kanskje er mest kjent for romanene «Med kaldt blod» og «Breakfast at Tiffany's» døde av leverkreft hjemme hos en av sine nærmeste venner, Joanne Carson, talkshow-verten Johnny Carsons ekskone.

Det er hun som har tatt vare på asken som nå er solgt. Joanne Carson døde i fjor.

Tidligere har hun sagt at hun fant ro i å snakke med Trumans aske, skriver The Atlantic.

Asken hans er stjålet ikke mindre enn to ganger fra hennes hjem, en gang i 1988 etter hennes egen bursdagsfest. Den gang fant hun den igjen i hagen. Hva som skjedde neste gang, er lite kjent. Men etter den gangen skal hun bevart asken på en kirkegård i Los Angeles, nær levningene av Marilyn Monroe. Hun var en av Capotes favoritter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer