Borat

Trump-advokat får kritikk etter Borat-scene

Rudy Giuliani får passet påskrevet etter en skjult kamera-scene i Sasha Baron Cohens nye film.

RUDY GIULIANI: Trumps personlige advokat medvirker i Sasha Baron Cohens nye film. Det har skapt reaksjoner. Foto: NTB
RUDY GIULIANI: Trumps personlige advokat medvirker i Sasha Baron Cohens nye film. Det har skapt reaksjoner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBS: Denne saken inneholder spoilere. Om du ikke ønsker å vite hva som skjer i den nye Borat-filmen - ikke les videre.

Tidligere borgermester i New York og Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani (76) har fått flere til å sperre opp øynene, etter at Sasha Baron Cohens nye mokumentar ble sluppet på Amazon Prime fredag.

Den etterlengtede oppfølgeren til suksessen «Borat» fra 2006, har fått tittelen «Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan».

Plotet går i hovedsak ut på at hovedkarakteren blir sendt tilbake til USA av Kazakhstans regjering, 14 år seinere, for å bestikke Donald Trumps «vice premier» Mike Pence. Gaven er en ape som heter Johnny. Og som forrige gang oppstår en rekke situasjoner på veien.

- Tar hånda ned i buksa

I en scene møter Giuliani til det han tror skal være et TV-intervju. Intervjueren er skuespiller Maria Bakalova (24), i rollen som Borats tenåringsdatter Tutar, som utgir seg for å være TV-journalist.

Etter «intervjuet» foreslår Tutar at de to går til en hotellsuite for å ta noen drinker. Det gjør de. Etter at mikrofonen hans er fjernet, legger han seg ned på en seng, fikler med skjorta, fører hendene ned på innsiden av buksa og «tilsynelatende berører sine edlere deler», ifølge The Guardian.

Mer rekker ikke å skje før Sasha Baron Cohen, i karakter, stormer inn i rommet og roper:

- Hun er 15! Hun er for gammel for deg!

«Hendene hans er nedi buksa. Hjernen din blir til et utropstegn når du ser det. De blir strategisk avbrutt før det skjer noe mer, men det er umulig å ikke lure på hva Giuliani ville gjort videre», skriver Vanity Fair om scenen.

The Guardian er heller ikke særlig imponert over advokatens opptreden før den mye omtalte hånda ned i buksa.

- Han flørter, drikker whiskey, hoster og unngår å overholde reglene om sosial distansering. Han hevder også at Trumps raske handlekraft denne våren reddet millioner av amerikanere fra å dø av covid-19, skriver avisa.

Flere internasjonale medier har forsøkt å få en kommentar fra Giuliani og hans advokat. Ingen av henvendelsene var besvart onsdag kveld.

Like før midnatt onsdag publiserte advokaten en tråd på Twitter, der han hevder at filmen er «fabrikkert».

- Jeg puttet bare skjorta tilbake i buksa etter å ha tatt av meg lydutstyret. Jeg oppførte meg aldri upassende, verken før, under eller etter intervjuet, skriver han.

Ringte politiet

Ryktene om at Sasha Baron Cohen var i gang med å filme oppfølgeren, oppsto i sommer, da Guiliani selv fortalte til Page Six at han hadde ringt politiet etter å ha blitt utsatt for det han antok var et forsøk på å lure ham på kamera, da en mann i rosa bikini stormet inn under et intervju.

- Det var først seinere at jeg innså at det må ha vært Sacha Baron Cohen. Jeg tenkte på alle han har lurt før, og var ganske fornøyd med meg selv for at han ikke klarte å lure meg, sa han.

Flere medier påpeker at Cohen og Bakalova nok vil være uenige i akkurat dét.

FBI etterforsker Russland-involvering

Giuliani står sentralt i innspurten til Trumps valgkamp, og det som omtales som en drittpakke mot Joe Bidens sønn Hunter. Advokaten lekket e-poster fra en PC han hevder tilhører Hunter Biden til avisa New York Post. Det resulterte i en artikkel, som siden ble blokkert for distribusjon av Facebook og Twitter.

Saken førte denne uka til at 50 tidligere etterretningstopper rykket ut for å si at det hele minner om en russisk etterretningsoperasjon.

Ikke navngitte kilder sa i forrige uke at FBI etterforsker om epostene med vilje er lekket til Giuliani av Russland for å skade Bidens kandidatur.

Flere medier leser filmen med en politisk slagside, blant annet ved å svekke Giulianis kredibilitet. Den slippes i tillegg kort tid før valget, og ender med en instruksjon for hvordan seerne kan stemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer