KOMMENTARER

Trump er den nye normalen

Robert Mueller frykter for demokratiet.

MARATONHØRING: I nesten syv timer forklarte den tidligere spesialetterforskeren Robert Mueller seg for Kongressen. Han gjentok at rapporten ikke er en renvaskelse av presidenten. FOTO: SAUL LOEB / AFP / NTB Scanpix
MARATONHØRING: I nesten syv timer forklarte den tidligere spesialetterforskeren Robert Mueller seg for Kongressen. Han gjentok at rapporten ikke er en renvaskelse av presidenten. FOTO: SAUL LOEB / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Trump er den nye normalen, advarte tidligere spesialetterforsker Robert Mueller i en maratonhøring i Kongressen i går kveld norsk tid.

Det skal mye til å sjokkere amerikanske velgere etter tre år med Donald Trump og to år med etterforskning av den russiske innblandingen i forrige presidentvalg. Standarden er senket. I den nye normen holder det at presidenten ikke er kriminell.

I hvert fall ikke kan siktes for noe kriminelt.

Onsdag håpet likevel demokratene at det endelig skulle skje. Oppvåkningen. Amerikanske velgere skulle benke seg foran TV-en som i gamle dager, som under Watergate, og se flere timer med høringer i Kongressen med spesialetterforsker Robert Mueller. De skulle rystes.

«Mueller - the movie» var angivelig kallenavnet på høringene siden knapt noen, selv ikke justisministeren, har lest den 448 sider lange rapporten, eller en gang fått med seg hovedfunnene.

Nå skulle velgerne få se og høre uten filter, uten innblanding.

Bortsett fra twitringen til Trump selvfølgelig. Han sa han ikke kom til å se høringen, antagelig bare deler av den, men som vanlig snakket han ikke sant. Trump satt klistret til TV-en mens han twitret i vilden sky. Han kalte høringene en katastrofe for både Mueller og demokratene. Han slo fast i caps lock enda en gang: Jeg er fullstendig renvasket. NO COLLUSION!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer