KOMMENTARER

Trump gjør Kina stort igjen

Donald Trump holdt en ideologisk - antikommunistisk - tale i Sør-Korea i går. Før han landet i Kina, og krasjet i virkeligheten. Og i den faktisk eksisterende kommunismen.

FREMMED FUGL: USAs president Donald Trump med sin kone Melania og Kinas president Xi Jinping med kona Peng Liyuan i Den forbudte by i Beijing. Foto: AFP / NTB Scanpix
FREMMED FUGL: USAs president Donald Trump med sin kone Melania og Kinas president Xi Jinping med kona Peng Liyuan i Den forbudte by i Beijing. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

For en måned siden latterliggjorde Donald Trump sin egen utenriksminister Rex Tillerson, og ba ham gi opp diplomatiet i forhold til Nord-Korea. I går var det Trumps tur til å være diplomat, fordi noe så enkelt som geografi legger føringer for hva det er klokt å si hvor. Så Trump holdt seg til manus, og holdt en ideologisk tale i den sør-koreanske hovedstaden Seoul, der han også hadde med en gulrot.

- Vi vil tilby en vei til en bedre framtid, sa Trump, henvendt til Nord-Korea og Kim Jong-un. Så fulgte de velkjente amerikanske kravene om å overgi de kjernefysiske våpnene, og stanse rakettprogrammet.

Det mest interessante ved talen var likevel det som likner en ideologisk begrunnelse for behovet for å konfrontere Kim. Trump sa at han var innstilt på en diplomatisk løsning «til tross for alle forbrytelsene du har begått mot Gud og mennesker».

Her kommer Trump med en fordømmelse av kommunistisk despoti. Og så fortsetter han med å dra inn Kims bestefar, og dynastiets grunnlegger, Kim Il Sung.

- Nord-Korea er ikke det paradiset som din bestefar så for seg, det er et helvete som intet mennesker fortjener, sa Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer