KOMMENTARER

Journalistikk under Trump

Trump har gjort amerikansk journalistikk «great again»

Tvang journalistikken tilbake til røttene.

PRISVINNERE: Jodi Kantor, Megan Twohey, redaktøren Rebecca Corbett og reporter Cara Buckley feiret nylig med kolleger i New York Times at de vant en Pulitzer-pris for avsløringene av Harvey Weinstein. Foto: Hiroko Masuike / The New York Times/ Handout via REUTERS
PRISVINNERE: Jodi Kantor, Megan Twohey, redaktøren Rebecca Corbett og reporter Cara Buckley feiret nylig med kolleger i New York Times at de vant en Pulitzer-pris for avsløringene av Harvey Weinstein. Foto: Hiroko Masuike / The New York Times/ Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Det årlige bransjetreffet Nordiske Mediedager i Bergen er en to dagers påminnelse for oss voksne bladfyker at jammen skjer det mye rart i bransjen vår. Blockchain og GDPR er bare to nye fenomener som om kort tid sikkert glir uanstrengt inn i samtalen.

Men mediedagene er også en påminnelse om at det er enkelte ting i journalistikken som er uforanderlig. Det minnet ikke minst de amerikanske gjestene publikum om. Donald Trump får mye av æren for at legendariske nyhetsinstitusjoner som New York Times og Washington Post på ny leverer glitrende og prisvinnende kvalitetsjournalistikk.

De har gått tilbake til røttene og pusset støvet av gammel storhet.

Redaktør Cameron Barr i Washington Post fortalte at han var inderlig lei av Watergate-arven og hele Woodward og Bernstein-myten da han begynte i avisa for 14 år sida. Han mente avisa måtte stue laurbærene i skapet og tilpasse seg en ny virkelighet. Men etter Trump ser han annerledes på det, både når det gjelder arven og metodene.

Han forteller gjenkjennelig for alle fans av amerikanske avisfilmer, om «tilfeldige» møter på parkbenker. Med kilder, men også med kolleger. De må nesten regne med at de både overvåkes, hackes og til og med utsettes for infiltrering når de går etter Trump og hans russiske forbindelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer