Øyafestivalen

Trump har gjort Lana Del Rey til feminist. I kveld opptrer hun i Oslo

Headliner Øyafestivalens første dag.

Klar for Tøyenparken: Lana Del Rey har erstattet det amerikanske flagget med feminisme når hun inntar Oslo i kveld. Foto: NTB scanpix
Klar for Tøyenparken: Lana Del Rey har erstattet det amerikanske flagget med feminisme når hun inntar Oslo i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det kan bli regnvått når Lana Del Rey står på Øya-scenen i kveld. Akkurat som da hun spilte i bryllupet til Kim Kardashian og Kanye West.

–Det var en overraskelse for Kim. Jeg hadde ikke møtt henne. Kardashians-jentene var så hyggelige, det var bare en rekke i front, bare dem, og de elsket det. Det regnet og alle danset til sangene og platene vi spilte etterpå. Jeg hang rundt i 40 minutter og så dro jeg.

Slik beskriver Lana Del Rey (32) i et intervju med musikknettstedet Pitchfork hvordan det var å opptre i bryllupet til stjerneparet Kim Kardashian og Kanye West i 2014.

Det blir en litt annen seanse når hun i kveld headliner Øyafestivalens første dag.

Desperasjon, ensomhet og feilslåtte forhold

Siden gjennombruddet med «Video Games» i 2011 har Lana Del Rey, hvis egentlige navn er Elizabeth Woolridge Grant, solgt millioner av plater. Årets utgivelse «Lust for Life» er hennes fjerde på fem år. Sentralt i suksessoppskriften er melankoli, nostalgi og et vell av popkulturelle referanser.

Tekstene omhandler gjerne desperasjon, ensomhet og feilslåtte forhold. Ofte i kontrast til både den musikalske og den visuelle estetikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer