DEBATT

Debatt: Donald Trump

Trump-hetsen er latterlig

Politisk korrekthet kan karakteriseres som uærlighet, og kan være svært farlig.

ÆRLIG: Trump har kommet med en del ufordragelige uttalelser, men han har også kommet med klare ærlige meldinger om det politisk korrupte miljøet i Washington, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix.
ÆRLIG: Trump har kommet med en del ufordragelige uttalelser, men han har også kommet med klare ærlige meldinger om det politisk korrupte miljøet i Washington, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sigmund Aas kommer i en kronikk i Dagbladet 17. september med en rekke intellektuelle latterligheter.

Han karakteriserer blant annet at politisk korrekthet «er grunnmuren som vår sivilisasjon bygger på». Politisk korrekthet er derimot det vi kan karakterisere som uærlighet, og kan være svært farlig.

1400 mindreårige jenter ble seksuelt misbrukt i England mellom 2007 og 2013, med utgangspunkt i byen Rotherham. Det var etnisk pakistanske menn som fikk holde på i årevis med sitt seksuelle misbruk og voldtekter av småjenter på grunn av at en offentlig ansatt kvinne ikke turte å si ifra om dette, fordi hun var redd for å bli kalt rasist.

Trump har kommet med en del ufordragelige uttalelser, men han har også kommet med klare ærlige meldinger om det politisk korrupte miljøet i Washington. Om Trump blir president må han ta kraftig tak i sitt hovedbudskap.

Som kjent er det blant annet å få med seg aksjonærene på å begrense sin ekstreme økonomiske grådighet, som gjør at mange bedrifter flagges ut til billig-land, med det resultat at spesielt mange hvite er blitt arbeidsledige. Videre er det å si nei til handelsavtaler som beviselig er mer fordelaktig for stor-kapitalen enn for arbeidstakere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer