KOMMENTARER

Trump kan ha begått et fatalt feilgrep da han sparket FBI-sjef James Comey

Nå lurer alle på hva han er redd for.

SPARKEN: Donald Trump sa overraskende opp FBI-sjef James Comey på tirsdag med en lite troverdig begrunnelse. Nå spørres det om oppsigelsen har å gjøre med etterforskningen av Trump-kampanjens russiske forbindelser. Her er de to på bedre fot, et par dager etter innsettelsen. FOTO: REX/Shutterstock
SPARKEN: Donald Trump sa overraskende opp FBI-sjef James Comey på tirsdag med en lite troverdig begrunnelse. Nå spørres det om oppsigelsen har å gjøre med etterforskningen av Trump-kampanjens russiske forbindelser. Her er de to på bedre fot, et par dager etter innsettelsen. FOTO: REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var en gang mange trodde at Donald Trump og vennene hans var smartinger med en genial plan. Alt de sa og gjorde ble tolket innenfor en slik ramme, selv om det fremsto som komplett ubegripelig og hylende amatørmessig.

Etter hvert har det kommet fram at USAs president ikke alltid vet hva han driver med og i flere tilfeller har handlet impulsivt og intuitivt på feil grunnlag fremfor rasjonelt.

Om sparkingen av Comey var særlig gjennomtenkt, vet bare Trump og hans nærmeste, men begrunnelsen er åpenbar usann og måten det skjedde på tyder heller ikke på at det var særlig grundig planlagt. Trump sparket ikke Comey, fordi FBI-sjefen ødela valginnspurten for Hillary Clinton, eller fordi han har opptrådt uvanlig uryddig under hele etterforskningen av Clintons epostbruk. Trump var tvert om så fornøyd med Comeys opptreden at han roste ham for å ha vist mot og uavhengighet og ga ham en klem for åpent kamera like etter innsettelsen.

Mot og uavhengighet er neppe dyder Trump setter like stor pris på hos FBI-sjefen i etterforskningen av Trump-kampanjens russiske forbindelser, den andre store etterforskningen Comey har ledet i sin korte periode som FBI-sjef. Det er mer nærliggende å tro oppsigelsen av Comey er knyttet til etterforskningen av russisk innblanding i det amerikanske valget, enn at det er en forsinket reaksjon på at Comey med mer eller mindre overlegg spente bein for konkurrenten i innspurten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.