KOMMENTARER

Benjamin Netanyahu

Trump-kompis Netanyahu er like frekk som flatlusa

Donald Trumps panegyriske støtte til Benjamin Netanyahu og anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad har gjort den israelske statsministeren enda mer arrogant og skamløs enn tidligere.

IKKE FORNØYD: Statsminister Benjamin Netanyahu var ikke fornøyd med EU-lederne under sitt møte med Federica Mogherini tirsdag. Her er Netanyahu sammen med USAs president Donald Trump i mai i år, da han besøkte Israel. Foto: AP/NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Statsminister Benjamin Netanyahu var ikke fornøyd med EU-lederne under sitt møte med Federica Mogherini tirsdag. Her er Netanyahu sammen med USAs president Donald Trump i mai i år, da han besøkte Israel. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DET LYSTE STOLTHET og vinnerlykke av Benjamin Netanyahu da han forrige onsdag kommenterte president Trumps tale i Det hvite hus, der han som verdens første ikke-israelske statsleder anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. I en video publisert på sosiale medier takket Netanyahu «min venn presidenten» og slo uten blygsel fast at avgjørelsen ble omfavnet av alle israelere, vel vitende om at mange av dem ser Trumps alenegang som spikeren i kista for fredsprosessen med palestinerne.

Mandag var Netanyahu på et planlagt besøk til Frankrike, der han overfor en mildt sagt skeptisk fransk president slo fast at «Paris er Frankrikes hovedstad, Jerusalem er Israels». Tirsdag satte Netanyahu kursen mot EU-hovedkvarteret i Brussel, der han sørget for å komme inn bakveien. EUs utenrikssjef Federica Mogherini visste ingenting om at Netanyahu ville besøke Brussel før hun fikk vite at Litauen, en av Israels sterkeste støttespillere i unionen, hadde invitert ham. Flere EU-land reagerte sterkt på denne ikke-protokollære måten å komme på besøk på.

MEN MOGHERINI var en høflig vert og tok imot Netanyahu med kyss, klapp og klem. Etter møtet mellom de to tok Netanyahu ordet foran de frammøtte pressefolkene og kunne fortelle at han nå regnet med at EU også kom til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Det visste selvfølgelig statsministeren at ikke ville skje, noe Mogherini også slo fast i sin redegjørelse. Men Netanyahu var sint. Etter hjemkomsten til Israel kalte han EU-lederne for «hyklere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer