KOMMENTARER

Trump-kortet til Young

Donald Trump har trampet i Youngs pumpeorgel.

HARMEST MOON:  Neil Young på Norwegian Wood 2009. Young er nå harm på Donald Trump som brukte en artistens mest kjente låter i forbindelse med at Trump proklamerte han stiller som presidentkandidat.
HARMEST MOON: Neil Young på Norwegian Wood 2009. Young er nå harm på Donald Trump som brukte en artistens mest kjente låter i forbindelse med at Trump proklamerte han stiller som presidentkandidat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Trump er milliardæren som denne uka proklamerte han stiller som presidentkandidat for republikanerne. Rikmannen med hentesveisen, den som i god prærievind strekker seg over minst 49 amerikanske stater, er klar til å kjøpe seg et steg nærmere Det hvite hus. Så langt, så godt for det amerikanske demokratiet.

Trump er født i 1946, den kanadiske rockeren Neil Young i 1945. Trump er fan av Youngs musikk og derfor smelte han til og brukte Youngs klassiske hymne, «Keep on Rockin in the Free World», til å sette den rette stemningen i New York.

Hey, hey: Dette misliker Young sterkt. På artistens Facebook-side i går forklarte han litt om bakgrunnen for harmen. Young sier han ikke ble spurt og at han lager tekst og musikk for folk flest, men ikke for de styrtrike som forsyner seg grådig fra fellesskapets bord.

Musikeren er en hardnakket aktivist for den amerikanske urbefolkningens land og rettigheter. Kanadieren har lang fartstid som en liberal tenker med et sterkt engasjement mot utvinning av oljesand, og Young har i en årrekke vært et musikalsk anker, sammen med Willie Nelson, med Farm Aid-konserten for amerikanske bønder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer