Trump krever 33 milliarder fra forfatter

Saksøker biograf.

(Dagbladet.no): Eiendomskonge og tv-stjerne Donald Trump har gått til søksmål mot journalist og forfatter Timothy O\'Brian, samt forlaget Warner Books.

Trump vil ha erstatning på hele 5 milliarder dollar (32,7 milliarder kroner), ifølge Reuters.

- Ærekrenkende

Ifølge søksmålet er årsaken til konflikten den uautoriserte biografien «TrumpNation: The Art of Being the Donald», som Trump mener inneholder ærekrenkende og feilaktige opplysninger.

Trump og Warner Books har også tidligere kranglet om boka.

I november sendte milliardærens advokat et brev til forlaget, der han ba om at boka ble trukket tilbake og at forfatteren skulle gi en offentlig unnskyldning.

- Denne boka inneholder direkte ærekrenkende utsagn om Mr. Trump, hans forretning og hans familie, het det i brevet ifølge New Tork Daily News.

Blakk og gjerrig

SAFTIG SØKSMÅL: Donald Trump krever skyhøyt beløp etter en biografi han ikke selv hadde godkjent. FOTO: SCANPIX/REUTERS
SAFTIG SØKSMÅL: Donald Trump krever skyhøyt beløp etter en biografi han ikke selv hadde godkjent. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Direktør Rick Wolff i Warner Books ville ikke ta hensyn til admodningen fra advokatene.

- Vi har stor tro på Tim O\'Brien. Han er en av landets beste beste undersøkende næringslivsjournalister, og vi mener han har gjort glimrende research til boka.

«TrumpNation: The Art of Being the Donald» forsøker ifølge forlaget å gi et nyansert bilde av den legendariske forretningsmannen. Ifølge boka skal Trump selv ha hatt stor gjeld, og til og med være så gjerrig at han bruker andres telefoner til å ringe med.

Trump selv skal ikke ha kommentert boka offentlig, bortsett fra å bemerke at forfatteren «skriver som et barn».

STRIDENS KJERNE: «TrumpNation: The Art of Being the Donald»