DROPPET MISS USA: Donald Trump har saksøkt Univision for en halv milliard dollar etter at TV-kanalen kuttet samarbeidet med forretningsmannens missekåring. Foto: REUTERS/Steve Marcus
DROPPET MISS USA: Donald Trump har saksøkt Univision for en halv milliard dollar etter at TV-kanalen kuttet samarbeidet med forretningsmannens missekåring. Foto: REUTERS/Steve MarcusVis mer

Trump krever fire milliarder kroner fra TV-kanal

Misse-konflikt.

Donald Trump har saksøkt Univision for en halv milliard dollar etter at TV-kanalen kuttet samarbeidet med forretningsmannens missekåring.

Den spanskspråklige TV-kanalen bestemte i forrige uke at den ikke vil sende den Trump-eide missekåringen «Miss USA», som arrangeres 12. juli. Årsaken er den republikanske presidentkandidatens nedlatende karakteristikker av mexicanere.

Trump svarte umiddelbart at han vil ta Univision til retten, og tirsdag leverte han søksmålet der han krever 500 millioner dollar, snaut 4 milliarder kroner, fra kanalen.

I det 19 sider lange søksmålet beskylder eiendomsmogulen Univision for et dårlig skjult forsøk på å kvele hans ytringsfrihet til fordel for Hillary Clinton, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat.

Fastholder kritikken Blant annet stemplet Trump mexicanske innvandrere som narkoforbrytere og voldtektsmenn da han offisielt kunngjorde sitt kandidatur 16. juni. Han har i ettertid nektet å trekke tilbake utsagnene.

- Ingenting av det jeg nevnte er annerledes enn det jeg har sagt i mange år. Det forekommer mye kriminalitet på høyt nivå i dette landet som følge av ukontrollert, ulovlig innvandring.

Samtidig la Trump til at han har «stor respekt for Mexico og kjærlighet til det mexicanske folket og deres enorme ånd».

- Latterlig Univision svarer at selskapet har anmeldt Trumps søksmål fordi det mener det rettslig både er «feilaktig og latterlig».

- Vi vil fortsette å kjempe mot Trumps kontinuerlige arbeid med å løpe fra de nedlatende kommentarene han kom med mot mexicanere 16. juni, heter det i uttalelsen.

Også TV-kanalen NBC har brutt samarbeidet med Trump på grunn av hans karakteristikker av mexicanere.

(NTB)