Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Allsang på grensen

Trump-kritikk under «Allsang»

Åge Aleksandersen kom med et stikk til USAs president under premieren av «Allsang på grensen».

TULLING: Åge Aleksanders kalte Donald Trump en tulling under premieren av Allsang på grensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TULLING: Åge Aleksanders kalte Donald Trump en tulling under premieren av Allsang på grensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

HALDEN (Dagbladet): «Allsang på grensen» er i gang i noe mindre skala, men TV 2 har hanket inn Freddy Kalas, Bettan, Anita Skorgan, TIX og Åge Aleksandersen til å opptre under den intime åpningen.

Sistnevnte brukte anledningen til å komme med et stikk til USAs president Donald Trump. Under framførelsen av den velkjente låta «Levva livet» hadde Aleksandersen gjort noen endringer i teksten.

«Æ syns at Reagan e ein tulling og at vintern e før lang» hadde blitt til Æ syns at Trump e ein tulling og at vintern e før lang»

Åge Aleksandersen har takket nei til intervju med Dagbladet.

Fant løsning

Det så lenge mørkt ut for at «Allsang på grensen» kunne finne sted. I slutten av april opplyste kulturminister Abid Raja (44) at forbudet mot arrangementer med over 500 personer skulle forlenges til 1. september.

Men TV 2 fant omsider en alternativ løsning for den folkekjære sommertradisjonen. Kanalen søkte ti familier til hvert program for å være publikummere.

På den måten kan publikummere fra samme husstand sitte tett i tett foran scenen, uten å bryte smittevernsnegler.

Under en strålende sommersol har alle de utvalgte familiene satt seg til rette på benker og piknik-tepper for å synge allsang i en noe mindre skala. Programmet spilles inn onsdag og vises på TV 2 torsdag klokka 20:00.

SOLOSANG PÅ GRENSEN: «Allsang på grensen» på grensen blir i år arrangert i en mye mindre skala. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
SOLOSANG PÅ GRENSEN: «Allsang på grensen» på grensen blir i år arrangert i en mye mindre skala. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

Eksklusivt utvalg

TV 2 opplyser til Dagbladet at det vil bli 142 publikummere under kveldens premiere.

- Vi er veldig godt fornøyde med hvordan Allsang på grensen blir i år. Det blir annerledes, men med masse flotte artister og sangglede, sier Jan-Petter Dahl som er TV 2s pressetalsmann for «Allsang på grensen».

Han sier at mange familier sendte inn mail for å få være med, og at redaksjonen har tilfeldig valgt ut de ti eksklusive familiene.

En kjedelig tid

Vis mer

Familien Nygaard-Andersen er svært glade for å være en de få utvalgte familiene som får være med på

- Jeg sendte bare en mail til TV 2 om at det hadde vært gøy for ungene å få komme, så var vi så heldige å bli trukket ut. Jeg pleier å vinne mye. Jeg vant en PC til han for litt siden, ler Camilla Nygaard-Andersen og peker på ektemannen.

TIX OG FREDDY: Det er liten tvil om hvem Linnea Halvorsen har gledet seg til å synge med. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
TIX OG FREDDY: Det er liten tvil om hvem Linnea Halvorsen har gledet seg til å synge med. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

Hun har tatt med seg datteren Amalie og sin hjertes utkårede Steinar. Hun har vært på «Allsang på grensen» flere ganger før, men sier det et ekstra deilig å være her i år etter en veldig spesiell hverdag under coronapandemien.

- Det har vært veldig kjedelig for ungen. Nå har heldigvis skolen åpnet så hun kan være med bestevenninna si igjen, som vi også har tatt med i dag.

FÅ UTVALGTE: Kun et knippe publikummere fikk komme til Fredriksten festning for premieren av Allsang på grensen. Familien Nygaard-Andersen og Halvorsen var to av de heldige familiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅ UTVALGTE: Kun et knippe publikummere fikk komme til Fredriksten festning for premieren av Allsang på grensen. Familien Nygaard-Andersen og Halvorsen var to av de heldige familiene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Savner en stol

Dagbladet møtte også familien Basteson under premieren. Victoria Basteson har kommet helt fra Kristiansand med sønnen Zander og svigermor Janne.

SAVNER EN STOL: Familien Basteson har kommet helt fra Kristiansand for å synge allsang. De måtte derimot ta til takke med å sitte på et teppe. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
SAVNER EN STOL: Familien Basteson har kommet helt fra Kristiansand for å synge allsang. De måtte derimot ta til takke med å sitte på et teppe. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

- Jeg skrev bare at vi hadde lyst til å komme. Vi hadde ingen store ferieplaner, og ble kjempeglade da vi ble valgt ut, sier Basteson.

Hun er godt fornøyd med hvordan TV 2 har løst årets utgave av «Allsang på grensen»

- Men jeg savner en stol, skyter svigermor inn. Familien har satt seg på et piknik-teppe foran scenen for å synge sammen med Katrine Moholt, Staysman og en rekke av landets mest kjente artister.

TV 2 sier at de vil vurdere fortløpende om du vil ha flere publikummere under sendingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!