Trump: Langer ut mot «rasistiske» Hollywood

President Donald Trump skjelte ut Hollywood. Så stoppet Universal lanseringen av kontroversiell film.

LANGER UT: USAs president Donald Trump fyrer løs mot Hollywood. Her er han avbildet under et valgkamp-arrangement i Ohio den 1. august. Foto: Reuters / NTB scanpix
LANGER UT: USAs president Donald Trump fyrer løs mot Hollywood. Her er han avbildet under et valgkamp-arrangement i Ohio den 1. august. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

President Donald Trump har kommet med et nytt angrep på underholdningsindustrien, ifølge The Guardian.

Under en pressekonferanse fredag sa han følgende om filmindustrien:

- Hollywood - jeg kaller dem ikke eliten fordi jeg mener at de ofte går etter eliten - men Hollywood er virkelig forferdelig, sa Trump og fortsatte:

- Hollywood er rasistisk. Det de gjør med de filmene de kommer med, er veldig farlig for landet vårt. Hollywood gjør stor skade på landet vårt.

Den amerikanske presidenten fortalte ikke da hva han siktet til. Men alt tyder på at uttalelsene kom i forbindelse med den kontroversielle filmen «The Hunt».

Liberale jakter Trump-tilhengere

Den satiriske filmen handler om en gruppe amerikanere som jakter på en annen gruppe amerikanere på hver sin side av de politiske skillelinjene, skriver The Hollywood Reporter.

Den svært voldelige filmen viser hvordan «elite-liberale» jakter på mennesker som de kaller «deplorables», eller «forkastelige» på norsk.

«Deplorables» er ofte blitt brukt som et navn på Trump-tilhengere, etter en kommentar av Hillary Clinton, ifølge Urban Dictionary.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer