Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trump må nøye seg med B-artister og dels ukjente popartister på innsettelsen

Det er langt mellom de kjente navnene på lista. 

ARIST- OG KJENDISFLUKT: Mens skuespillere og popstjerner i den øverste eliten sto i kø for Obama, må Donald Trump langt ned på kjendislista og statusdivisjonene for å finne støtte til innsettelsesseremonien fredag 20. februar. Foto: NTB Scanpix
ARIST- OG KJENDISFLUKT: Mens skuespillere og popstjerner i den øverste eliten sto i kø for Obama, må Donald Trump langt ned på kjendislista og statusdivisjonene for å finne støtte til innsettelsesseremonien fredag 20. februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Donald Trump har slitt med å få artister til å opptre, i forbindelse med at han innsettes som ny amerikansk president 20. januar.

De store uteblir

Mens store stjerner som Aretha Franklin, Bruce Springsteen, U2 og Beyoncé sang da Barack Obama ble innsatt som president, kan ikke Trump velge øverst på lista.

CTV News har publisert en full liste over artistene som vil opptre under innsettelsen av Trump, og de store artistene glimrer med sitt fravær.

Den mest kjente på lista er country-artisten Toby Keith.

Hollywood-skuespiller Jon Voight, som også støttet Trump under valgkampen, vil også bli å se på scenen. Det samme gjør bandet «3 Doors Down».

Mer ukjente

Derfra blir navnene mer ukjente. Jackie Evancho, 16-åringen som kom på andreplass under talentkonkurransen «America's Got Talent», skal mest sannsynlig synge nasjonalsangen.

Ellers fylles lista av countryartist Lee Greenwood, The Frontmen of Country, DJ Ravidrums, dansegruppa Radio City Rockettes, hvor noen av medlemmene har nektet å opptre i protest, og musikerne i The Piano Guys. I tillegg opptrer en rekke ulike korps.

Kjendis-nei

Trump har selv beskrevet innsettelsesseremonien som en stor begivenhet, selv om mange av USAs største kjendiser har gjort det klart at de ikke ønsker å bivåne seremonien i det hele tatt.

The Mormon Tabernacle Choir, som har sunget ved tidligere innsettelser, har bekreftet at de kommer til å opptre også denne gangen. Det har riktig nok ikke skjedd uten debatt, og minst ett medlem av gruppen har sluttet i protest, ifølge CNN.

Har trukket seg

Bandet «B Street Band», som er et tribute-band til Bruce Spingsteen, skulle egentlig spille Springsteens låter i forbindelse med innsettelsen, men har trukket seg få dager før konserten, ifølge Rolling Stone Magazine.

- Vi måtte gjøre det kjent at vi ikke ønsker å virke respektløse, på noen som helst måte, overfor Bruce, musikken hans, og bandet hans, sier Will Forte, i «B Street Band».

«The Boss» selv, har vært kritisk til Trump, og sagt at «republikken er under angrep av en idiot».

Broadway stjerne Jennifer Holliday skulle også egentlig opptre under konserten som arrangeres dagen før Trump innsettes, men har trukket seg. Holliday uttalte i et åpen brev publisert hos The Wrap lørdag, at hun melder avbud etter å ha blitt kritisert for å stå for samme syn som Trump på homofile. Hun beklager egen mangel på dømmekraft.

- De skeive miljøene har vært en stor del av livet mitt og karrieren min, sier hun.

Tidligere har også den verdenskjente tenoren Andrea Bocelli trukket seg fra å opptre under innsettelsen.

Grunnen kan være påtrykk fra fansen. En Twitter-kampanje har oppfordret konsertgjengere til å boikotte sangerens opptredener fordi han skulle synge for den omstridte valgte presidenten.

VIL KJEMPE: Aleida Garcia bor rett ved Rio Grande, en elv som skiller USA og Mexico. Hun vil kjempe med nebb og klør for at muren ikke blir bygget. Video: AP/ NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media