«When They See Us»

Trump nekter å beklage

Donald Trump ville ha dødsstraff for guttene i «Central Park Five». De er for lengst renvasket - men Trump nekter å beklage.

CENTRAL PARK FIVE: De fem unge guttene ble mistenkt og etter hvert dømt for voldtekten som fant sted under et opprør i Central Park. Deres kamp for å renvaske navnene sine er nå blitt en TV-serie. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17 år etter at «Central Park Five» ble renvasket og frikjent for voldtektsdommene, skaper saken nok en gang overskrifter. Da de ble dømt, var Trump en av dem som gikk hardt ut og ba om dødsstraff for de fem guttene. Nå nekter han å si unnskyld.

- Få tilbake dødsstraffen

Raymond Santana, Kevin Richardson Antron McCray, Yusef Salaam og Korey Wise var alle tenåringer da de ble siktet og dømt for å ha angrepet en 28 år gammel hvit kvinne som jogget i Central Park i 1989.

Trump rykket inn fire fullsides annonser i fire New York-baserte aviser der han, med store bokstaver, ba om dødsstraff for alle fem: «La oss få tilbake dødsstraffen. La oss få tilbake vårt politi».

- Jeg vil hate disse morderne, og jeg kommer alltid til å gjøre det. Jeg ønsker ikke å psykoanalysere dem, eller forstå dem, jeg vil straffe dem, het det blant annet i annonsen, ifølge The Independent.

- De innrømte sin skyld

Det var først i 2002 at draps- og voldtektsmannen Matias Reyes tilsto angrepet. DNA-bevis støttet hans tilståelse, og de fem fikk endelig renvasket navnene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer