Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trump om skandalemiddagen: - Flaut

Komiker Michelle Wolf slår tilbake mot kritikken.

ÅRLIG BEGIVENHET: Politikere og journalister samler seg hvert år til Det Hvite Hus' korrespondentmiddag, blant annet for å markereytringsfriheten. Det er vanlig at en komiker vitser om presidenten, noe som også skjedde i år. Vitsene falt derimot ikke i smak hos alle. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Komiker Michelle Wolf, som var hentet inn som underholder under årets middag for korrespondenter i Det hvite hus, fikk søndag kritikk for flere av vitsene hun kom med.

Blant annet langet hun særlig ut etter pressesekretær ved Det hvite hus, Sarah Sanders.

Det falt ikke i god jord. Ei heller hos presidenten.

- Korrespondentmiddagen i Det hvite hus var en fiasko i fjor, men i år var det bare flaut for alle involverte. Den skitne «komikeren» tok feil (hun kunne ikke engang levere linjene sine - slik som Seth Meyers svake opptreden). Sett middagen på pause, eller start på nytt! skrev president Donald Trump på Twitter natt til mandag norsk tid.

- Kvinnelig onkel

Wolf kalte blant annet Sanders for en kvinnelig onkel Tom, og beskyldte henne for stort sett å lyve.

- Jeg liker egentlig Sarah godt. Jeg syns hun er ressurssterk. Hun brenner fakta og bruker dem til å lage perfekte «smoky eyes», sa hun blant annet med referanse til Sanders' mørke øyenskygge.

Komikeren gikk også løs på Trumps datter, Ivanka Trump, som hun omtalte som administrasjonens «bleiebøtte».

FÅR KRITIKK: Michelle Wolf. Foto: NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Michelle Wolf. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Elegant på utsida, med fortsatt full av dritt, sa Wolf.

Slår tilbake

Natt til mandag slår komikeren tilbake på Twitter.

En rekke journalister fra flere ulike medier har stilt Wolf spørsmål på Twitter. En av dem er journalist Maggie Haberman, som jobber i New York Times.

- Alle disse vitsene handlet om hennes foraktige oppførsel, skriver hun på Twitter til Haberman, skriver Huffington Post.

Journalist i MSNBC, Mika Brzezinski, mener det er «beklagelig» overfor Sanders å bli «ydmyket på landsdekkende TV for utseende hennes».

Da svarer Wolf følgende:

- Hvorfor kommenterer dere Sarah utseende? Jeg sa hun brenner fakta og at hun sik får maske nok til å lage perfekte «smoky eyes». Jeg ga henne kompliment for øyesminken og for valg av materialer, skriver hun på Twitter.

- Imponerende

Wolf har fått hard medfart av flere, spesielt høyreorienterte medier, ifølge CNN. Sanders' forgjenger, Sean Spicer, beskriver flere av vitsene som «avskyelige»

- Dette var absolutt en forferdelig tale, sier han i et intervju med The Guardian.

Maggie Haberman, korrespondent for New York Times i Det hvite hus, skryter av Sanders for at hun ble værende under harselaset.

- Sarah Sanders satt og tok imot intens kritikk rettet mot hennes fysiske utseende, hvordan hun presterer på jobb og så videre, istedenfor å forlate rommet, og det på nasjonal TV. Det var imponerende, skriver hun på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media