Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

USA's nye president har bakgrunn som tv-stjerne

Trump sjokkerte på tv også på 90-tallet. - Du er den beste sønnen som kan kjøpes for penger

Donald Trump ble tv-stjerne lenge før «The Apprentice» på NBC.

HUSKER DU: Dette er noen av øyeblikkene Donald Trump har dukket opp på TV-skjermen. Video: NBC / Universal Pictures / Twentieth Century Fox / WWE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA's nåværende president og eiendomsmogul, Donald Trump, har som kjent ledet reality-serien «The Apprentice» i hele elleve år.

Programmet ble skapt av Mark Burnett i 2004, og Trump sto i spissen av programmet helt fram til 2015.

Programmet har gått på kanalen NBC, og konseptet går ut på at en gruppe deltakere skal konkurrere om en lederstilling med høy lønn. Deltakerne deles vanligvis inn i jente- og guttelag som konkurrerer mot hverandre.

Dette amerikanske reality-programmet er likevel langt ifra den eneste opptredenen presidenten har gjort på tv.

Mye på skjermen

Før han ble presidentkandidat i USA, var Trump kjent for titt og ofte å dukke opp på skjermen gjennom en rekke serier og filmer.

Trumps tv-debut ser ut til å ha blitt spilt inn i 1985, i det amerikanske CBS-programmet «The Jeffersons».

KJENT TV-ANSIKT: USA's nye president, Donald Trump, var et kjent tv-ansikt lenge før han var programleder i programmet «The Apprentice». Han har både spilt en rekke roller selv, men også blitt parodiert, samt fått en karakter basert på seg selv.
KJENT TV-ANSIKT: USA's nye president, Donald Trump, var et kjent tv-ansikt lenge før han var programleder i programmet «The Apprentice». Han har både spilt en rekke roller selv, men også blitt parodiert, samt fått en karakter basert på seg selv. Vis mer

I 1992 dukker han opp på tv igjen. Denne gangen i en scene fra filmen «Hjemme Alene 2». Klippet hvor presidenten er med, ble spilt inn på hotellet New York Plaza Hotel, som han på det tidspunktet eide. I scenen spør hovedrollen i filmen, Kevin, den forbipasserende Trump om hvor lobbyen til hotellet er.

I 2004 kan vi se Trump i en gjesteopptreden for serien «The Fresh Prince of Bel-Air». Her spilte han seg selv sammen med sin daværende kone, Maria Maples.

Klippet viser når paret besøkte hjemmet til hovedrollen av serien, Will Smith og hans familiemedlemmer. Smiths kusine, Hilary, utbryter «du ser mye rikere ut i virkeligheten». I løpet av klippet blir det flere ganger uttalt hvor rik Trump er.

Som om ikke det er nok, er han også å finne i den amerikanske komedien «The Little Rascals». Serien handler kort fortalt om å følge en gruppe nabolagbarn og deres hverdagslige opplevelser. Her spiller Trump faren til den bortskjemte gutten Waldo.

I filmen ser vi Trump sitte på en tribune under et go-kart løp, hvor han gratulerer sønnen i telefonen. Han sier «du er den beste sønnen som kan kjøpes for penger».

Andre ting han har vært med på, er blant annet filmen «Back to the Future», hvor den bøllete karakteren Biff er basert på Trump. Samt at han ble parodiert som monsteret Donald Grump i barneprogrammet «Sesame Street». Det melder BBC.

Det er med andre ord ikke et ukjent fenomen for Trump å underholde foran kamera.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!