Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trump:

Trump skrøt av støtte fra David Lynch. Sannheten var en litt annen

- Du skaper lidelse og splittelse, skriver Lynch i åpent brev til presidenten.

«STØTTEERKLÆRING»: - Han kan bli husket som en av historiens viktigste presidenter. Ingen er i stand til å motsi denne fyren på en intelligent måte, sto det i artikkelen, som siterte et intervju Lynch gjorde med The Guardian. Det Donald Trump ikke gjorde, var å lese hele intervjuet. Video: CNN Vis mer

En kontroversiell og tvetydig uttalelse om president Donald Trump har tvunget David Lynch - kjent for å hate å forklare hva han mener - til å gjøre nettopp det.

Den amerikanske filmregissøren, musikeren og maleren David Lynch er antakeligvis mer kjent for å ha stått bak TV-serien «Twin Peaks» og filmer som «Mulholland Drive» og «Blue Velvet» enn for å engasjere seg i politikken. Mange ble derfor overrasket da Donald Trump postet en artikkel fra nettstedet Breitbart på Twitter, med det som så ut som en støtteerklæring til den kontroversielle presidenten fra Lynch. Twitter-meldingen fikk over 59 000 retweets.

- Han kan bli husket som en av historiens viktigste presidenter. Ingen er i stand til å motsi denne fyren på en intelligent måte, sto det i artikkelen, som siterte et intervju Lynch nylig gjorde med The Guardian.

Mye kan imidlertid tyde på at Trump ikke leste hele artikkelen.

Leser man The Guardian-intervjuet går det nemlig fram at Lynch ikke gir entydig støtte til presidenten.

- Våre såkalte ledere er ikke i stand til å ta landet framover, forklarte han.

- De er som barn. Det er dette Trump har vist.

Han presiserte videre at selv om Trump ikke nødvendigvis gjør en god jobb selv, åpner han et rom der andre kan blomstre.

Leste høyt

Nyanseringen var imidlertid ikke nok til å hindre at artikkelen gikk viralt blant Trumps supportere, og i likhet med presidenten var det mange som ikke leste hele saken, og trodde Lynch kom med en uforbeholden støtteerklæring.

Lynch ble også tema på en Trump-rally, melder avisa.

- Her er en historie som nettopp kom ut, sa Trump fra talerstolen.

- David Lynch, dere vet, den store filmskaperen. Hollywood-fyr, begynte Trump fra talerstolen.

- Grunnen til at jeg gjør dette er fordi du sjeldent hører dette fra Hollywood-folk, selv om mange av dem stemte på meg.

Videre leste han høyt fra Breitbart-artikkelen til stor jubel, og spøkte med at den angivelige støtten kom til å koste Lynch karrieren hans i Hollywood.

Tok til Facebook

Lynch var ikke spesielt fornøyd med å bli tatt til inntekt for Trumps politiske agenda, og 26. juni tok han til Facebook og skrev et åpent brev til presidenten. I brevet forklarer han hva han egentlig mente med uttalelsen, og ber Trump om å «snu skuta». Innlegget har blitt delt over 6 500 ganger, og har over 26 000 likes.

I brevet skriver han:

Kjære president,

Dette er David Lynch som skriver. Jeg så at du retvitret en Breitbart-artikkel med overskriften «Regissør David Lynch: Trump kan bli husket som en av historiens viktigste presidenter.» Jeg skulle ønske du og jeg kunne satt oss ned og tatt en prat. Dette sitatet, som har gått runden i det siste, har blitt tatt litt ut av kontekst, og det er på sin plass med en liten forklaring.

Dessverre vil du neppe bli husket som en stor president dersom du fortsetter som du gjør nå. Dette er trist for deg - og for landet. Du skaper lidelse og splittelse.

Det er ikke for seint å snu skuta. Styr skuta mot en lys framtid for oss alle. Du kan samle landet. La sjelen din synge. Under et sterkt og kjærlig lederskap taper ingen - alle vinner. Jeg håper du tenker over dette og tar det til deg. Alt du trenger å gjøre er å behandle mennesker slik du selv ønsker å bli behandlet.

Med vennlig hilsen,

David Lynch

Det lønner seg å lese hele saken.

Lynch er ellers aktuell med memoaret «Room To Dream», som kom ut tidligere i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media