LANGER UT: Donald Trump Jr. kommer i august ut med en bok hvor han langer ut mot Joe Biden og demokrater. REUTERS/Rick Wilking
LANGER UT: Donald Trump Jr. kommer i august ut med en bok hvor han langer ut mot Joe Biden og demokrater. REUTERS/Rick Wilking Vis mer

Donald Trump jr. ny bok

Trump-sønn med bokflause

Donald Trump Jr. kommer i august ut med en anti-Biden bok, men stavet tittelen feil.

Publisert

USA-presidentens sønn, Donald Trump Jr., kommer i august ut med ny bok hvor han langer ut mot Joe Biden, Det demokratiske parti og demokrater generelt og presidentkandidat Joe Biden spesielt.

Boka heter «Joe Biden and the Democrat’s Defense of the Indefensible», og med mindre han faktisk bare mener én demokrats forsvar av det «uforsvarlige», så har Trump Jr. gjort klar ei bok med en grov skrivefeil.

SKRIVEFEIL: Mener Donald Trump Jr. én eller flere demokrater? Skjermdump: Twitter.
SKRIVEFEIL: Mener Donald Trump Jr. én eller flere demokrater? Skjermdump: Twitter. Vis mer

På engelsk kommer apostrofen etter S når substantivet er i flertall. Den riktig skrivemåten ville vært «Joe Biden and the Democrats' Defense of the Indefensible». Det var The Guardian som meldte saken.

Trump Jr. har ikke kommentert skrivefeilen.

- Patetisk

Donald Trump Jr. skriver på Twitter at han har jobbet med boka de siste månedene under karantene. Med annonseringen kommer enda et stikk til Joe Biden.

- Jeg er sjokkert over hva han har kommet unna med. Jeg kommer tilbake med flere detaljer. «Libs» er allerede krenket, skriver han.

«Libs» er et nedsettende uttrykk om de liberale i USA.

Trump Jr. gir ut boka på eget forlag. Hans kjæreste Kimberly Guilfoyle, en TV-personlighet fra Fox News, skal lese lydboka, og har hjulpet Trump Jr. med å skrive boka. I forrige uke testet hun positivt for coronaviruset.

Bidens team kaller boka «et patetisk forsøk for å rette oppmerksomheten vekk fra presidentens elendige håndtering av coronaviruset» skriver The Guardian via Axio .

Video not found
REFS: Den amerikanske presidentens sønn, Donald Trump Jr., kritiserer CNN. Video: Donald J. Trump / CNN Vis mer

Ut mot Trump

Det er ikke bare Trump Jr. som er aktuell med bok. Hans kusine, Mary Trump kommer tirsdag ut med boka «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man».

Mary Trump, som er klinisk psykolog, er datter av Donalds bror Fred Trump Jr., som døde i 1981. Hun omtaler sin egen familie som «giftig».

Forlaget har framskyndet utgivelsesdatoen med to uker etter at en domstol avviste et søksmål fra Trump-familien, som forsøkte å få til et midlertidig forbud mot å utgi boka.

Robert Trump, Donalds bror og Marys onkel, mener boka er i strid med en taushetspliktavtale signert av Mary Trump i 2001. Hun får ikke selv distribuere boka, men retten mener forlaget ikke er del av avtalen. Dermed får de trykke og distribuere den.

En domstol i New York opphevet mandag forbudet som var ilagt Mary Trump. Hun får dermed snakke om sin kontroversielle bok om onkelen, USAs president.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer