KOMMENTARER

John Bolton

Trump sparket lillehjernen

Donald Trump har sparket sin 3. nasjonale sikkerhetsrådgiver, John Bolton. Det intellektuelle alibiet for nasjonalisme og alenegang er borte.

SKEPTISK: John Bolton kikker skeptisk på son sjef, Donald Trump. Nå har Bolton fått sparken. Foto: AFP / NTB Scanpix
SKEPTISK: John Bolton kikker skeptisk på son sjef, Donald Trump. Nå har Bolton fått sparken. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De var enige om det overordnete Donald Trump og John Bolton, nemlig at globalisering og forpliktende internasjonalt samarbeid er satans verk. Og at FN er for sveklinger. Men ut over det, så var de uenige om mye. Om alt fra Afghanistan, og Iran, til Nord-Korea, Venezuela og Russland, ble presidenten og hans nasjonale sikkerhetsrådgiver faktisk uenige. Det må være amerikansk rekord, selv i Trumps tid.

Det er en god nyhet for verden at John Bolton er borte fra maktas korridorer i Washington. Han var farlig og konfronterende. Han argumenterte for å bombe Nord-Korea, og klarte nesten å overtale Trump til å starte en krig mot Iran. Kampflyene var i lufta om natta 21. juni. Ordren om angrep var gitt. Men i siste liten ga president Trump kontra-ordre, og angrepet ble stanset. Trump - anti-intervensjonisten som hadde som valgløfte å avslutte kriger, og ikke starte dem - hadde lyttet til sitt instinkt. En livsfarlig krig som kunne satt Midtøsten i fyr, var så langt avverget. Men mye viktigere for Trump var det at døra til gjenvalg i 2020 ikke ble lukket igjen med enda et amerikansk krigseventyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer