KOMMENTARER

Maktkamp i Det hvite hus

Trump-tilhengere raser over rakettangrepet mot Syria

Donald Trump har i hvert fall holdt ett valgløfte. Han lovet å føre en uforutsigbar utenrikspolitikk.

UNDER ANGREP: Mange trodde at Steve Bannon hadde kontroll over Donald Trump, men mye tyder på at presidenten lytter mer til svigersønnen Jared Kushner (i midten). Det har gjort Trump-tilhengere rasende. De krever at Trump sparker Kushner. REUTERS/Carlos Barria/File Photo
UNDER ANGREP: Mange trodde at Steve Bannon hadde kontroll over Donald Trump, men mye tyder på at presidenten lytter mer til svigersønnen Jared Kushner (i midten). Det har gjort Trump-tilhengere rasende. De krever at Trump sparker Kushner. REUTERS/Carlos Barria/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Før Donald Trump bestemte seg for å bli president i USA, twitret han stadig i vei om det ene og andre i amerikansk politikk. Han brukte som alltid sterke ord, men syntes ikke å ha sterke meninger som varte lenger enn til neste tweet. Syria var ett påfallende unntak, hvor Trump over lengre tid var en ihuga motstander av enhver form for militær innblanding. Det siste USA trengte var å snuble inn i enda en kostbar og langvarig krig som ikke løste noen verdens ting.

Trumps analyse var langt på vei en Barack Obama delte når han nølte med å håndheve den såkalte røde linjen, mens hans utenriksminister Hillary Clinton ønsket en mer offensiv rolle, også for å hindre en russisk offensiv i Midtøsten.

Donald Trump brukte uenigheten for det den var verdt i valgkampen. Han advarte om at Clinton kom til å utløse tredje verdenskrig, nettopp ved å angripe Syria og legge seg ut med russerne, hvis hun ble president. Mange trodde ham, både på høyre- og venstresiden. Om ikke annet representerte Trump et brudd med hauken Hillary og amerikansk regimeskiftepolitikk, het det.

Sist uke så Donald Trump som vanlig på Fox News, og på skjermen dukket det opp hjerteskjærende bilder av barn som var gasset i hjel nord i Syria. Bare timer etter at Hillary Clinton sa hun fortsatt mente det var riktig å ødelegge syriske flyplasser for å hindre kjemisk bombing av sivilbefolkningen, ga Trump ordre om å gjøre det samme. Han begrunnet bombingen med at bildene han hadde sett «gikk over alle grenser for meg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer